ALMAN PATRİOT BİRLİĞİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

RASGUİN, GÖREVİNİ ALBAY MİCHAEL HOGREBE'YE DEVRETTİ.

ALMAN PATRİOT BİRLİĞİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

 Kahramanmaraş'taki Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Colonel Wolfgang Rasguin, görevini Albay Michael Hogrebe'ye devretti.

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Ahir Dağı eteğindeki Gazi Kışlası'na konuşlandırılan patriot hava savunma sistemi yaklaşık 3,5 yıldır aktif çalışıyor. Görev süresi sona eren Albay Rasguin, birliğin komutanlığını düzenlenen törenle Albay Hogrebe'ye bıraktı. 
Gazi Kışlası'ndaki törene katılan Almanya Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanı Korgeneral Hans Werner Fritr, askerleri selamladı. Rasguin, buradaki konuşmasında, Türkiye'de geçirdiği 6 aylık sürenin kendisi için çok olumlu ve anlamlı olduğunu söyledi. Türkiye'deki görevinin kendisine çok şey kattığını belirten Rasguin, şunları ifade etti:
"Bu zaman içerisinde Türkiye'nin gelenek ve göreneklerini ve her şeyden önce insanları hakkında olumlu görüşler edindim. 2013 yılından bu yana koşulsuz ve profesyonelce ifa ettiğimiz görevimiz, Türk ulusunun desteği olmadan kesinlikle yerine getirilemezdi. Bu noktada birliğimin bölgesel topluma entegrasyonu ve Türk dostlarımızla olan ilişkilerimiz benim için her zaman büyük rol oynadı. Buradaki askerlerimin her biri evine giderken yanına kişisel izlenimler ve deneyimler götürecektir. Mutlaka Türkiye'yi ve halkını başka gözlerle görecektir."
Kahramanmaraş halkının kendilerine gösterdiği misafirperverliği, sıcak, samimi ve örnek içtenliği her zaman iyi şekilde hatırlayacağını bildiren Rasguin, Türk Silahlı Kuvvetleri yetkililerine de teşekkür etti.
Korgeneral Fritr ve Albay Hogrebe'nin de konuşma yaptığı törende, Albay Rasguin, görevini mevkidaşı Hogrebe'ye devretti. Rasguin'e harekat madalyası verilmesinin ardından, Türkiye ve Almanya ulusal marşları çalındı.
Törene, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Gaziantep ve Adana'daki patriot hava savunma sistemlerinde görevli komutanlar ile diğer ilgililer katıldı. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER