AİLE KAVRAMINI BOZDULAR

KAHRAMANMARAŞ'IN SORUNLARI ÇÖZÜLMEDİ

AİLE KAVRAMINI BOZDULAR

 

Saadet Partisi Kahramanmaraş Milletvekili 1. Sıra Adayı Haşim Yanar, iktidarın son dönemlerde aile kavramının bozulmasına sessiz kaldığını ve aile kavramının korunması için gerekli tedbirleri almadığını öne sürdü.
Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin seçimlerde birlikte hareket etmesi üzerine oluşturulan ve kamuoyunda Milli İttifak olarak adlandırılan oluşumun milletvekili adayları, Kahramanmaraş basını ile bir araya geldi. Kervanhan Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Hayati Baktur ve Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten'in yanısıra Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanları ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldılar.
Milli İttifak Adaylarından Haşim Yanar, Ali Kıvrak, Erkan Pınarbaşı, Hasan Kızıldağ ve Abdi Arslan toplantıya katılırken; Ömer Bolat, Kadir Gündeş ve Ahmet Hocaoğlu ise bölgelerindeki seçim çalışmaları nedeniyle basınla tanışma toplantısına katılamadılar. 
AİLE DÜZENİNİ BOZUYORLAR
Toplantıda konuşan Saadet Partisi 1. Sıra Adayı Haşim Yanar, AK Parti iktidarında olumlu karşıladıkları bazı konular olduğunu belirterek, çoğunlukla eleştirilerde bulundu. Ülkenin aile kavramının her geçen gün kaybolduğuna dikkat çeken Yanar, uyuşturucu satışlarında son 12 yılda 3 kat, bonzai satışlarında son 5 yılda 27 kat artış olduğunu ifade ederek, bu durumun aile kavramının ne hale getirildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
BBP genel başkan eski yardımcısı ve Saadet Partisi Kahramanmaraş Milletvekili 1. Sıra Adayı Haşim Yanar; Türkiye ekonomisinin çok kötü olduğunu kaydederek; dış ticaret açığının 100 milyar doları bulduğunu ve Türkiye'de son 3 ayda yüzde 35 devalüasyon olduğunu belirterek; Türk parasının değer kaybettiğini ve halkın 3 ay içinde yüzde 35 oranında fakirleştiğini ifade etti. Yanar, şunları söyledi:
" Öncelikle Türkiye'nin birçok yerinde kutlanan 1 Mayıs olaylarının yıl dönümü kutlamalarında istenmeyen görüntüler çıkıyor. Dün kutlamalar esnasında Bir emniyet Müdür Yardımcısı basın mensubunu tartaklamıştır. Polis nerede nasıl yetki kullanacağını bilemez hale geldi. Çıkarılan yanlış iç güvenlik paketi sonrası bu görüntüler yaşanmaya başladı. Ben buradan tartaklanan basın mensubuna geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye'de uyuşturucu satışları son 10 yılda 3 kat,  bonzai kullananlar son 12 yılda 27 kat artarak lise çağındaki gençler uyuşturucu kullanıcısı oldu.  
Yine zinayı suç olmaktan çıkaran AK Parti iktidarı yüzünden son 12 yılda kadın ticareti 3 kat arttı. Kadın kaçırmaları çoğaldı. AK Parti İktidara gelmeden önce 130 milyar dolar faize para giderken son 12 yılda 600 milyar dolar para faize gitti. Vatandaşlara kredi kullandırılarak herkesi borçlu hale getirdiler. Bu gün Kahramanmaraş' ta gidin bakın kaç araç haciz yüzünden vatandaşın elinden alınmış.
Yine Bu hükümet üreten ekonomi yerine Tüketen ekonomi politikası izliyor. Tüketen ekonomi sayesinde tüketim 27 kat artmış, dışa bağımlı hale gelmişiz ve hormonlu bir büyüme olmuştur. 2002 yılında Ben Enerji Bakanlığı'nda çalışırken Ankara'da Balgat'ta 220 TL ye ev kiraladım ve aylığım 1200 TL idi. Herkes bana ne kadar çok pahalı ev tutmuşsun diyorlardı. Şu anda ben çalışmış olsaydım aylığım 3 bin Tl civarındaydı ve aynı tuttuğum evin kirası 1.600 TL'dir. Çalışanların maaşları çok eridi. 2002 de bir asgari ücretli maaşına kaç gram altın alıyordu, şimdi kaç gram alıyor buna bir bakın."
KAHRAMANMARAŞ'IN SORUNLARI ÇÖZÜLMEDİ
BBP kökenli olan Milli İttifakçı Haşim Yanar, Kahramanmaraş'ın bütün sorunlarını bildiklerine vurgu yaparak "13 yıl oldu ulaşım sorunu çözülemedi. Sağlık sorunu, turizm sorunu, eğitim sorunu hangisi çözüldü. Kayseri yolu, hala bitirilemedi" dedi. Yanar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kahramanmaraş-Nurdağı yoluna hala b ir sıcak asfalt dökülemedi. Söz vermişlerdi. 201 yılında sıcak asfalt olacaktı. Yıl 2015 ortası hala bir şey yok. Havaalanımız içler acısı. Ankara uçuşları iptal oldu iktidar Partisi'nden ses yok.  13 yıldır iktidardalar Kılavuzlu Sulama kanalı(Amik Ovasına kadar bir milyon dönüm arazi sulaması yapılacak olan ve bölgeye hayat verece olan) hala bitirilemedi."
İktidarınhızlı tren projesine de dikkat çeken Yanar, "Hızlı tren dendi ortada bir şey yok. Şimdi kalkmışlar Kuzey ilçelerine Kasım ayında doğalgaz getireceğiz diyorlar. Kasım ayında doğalgazın gelmesi mümkün değil. Ancak 1,5 2 yılda tamamlanabilir. Milleti kandırıyorlar. Oy almak uğruna milleti kandırıyorlar" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER