LÜTFEN BİRAZ SAYGI

GÜRÜLTÜYE SON VERMEK GEREKİR

LÜTFEN BİRAZ SAYGI
Malum, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Bugün (4 Mayıs 2015) dahil, seçimin yapılacağı 7 Haziran'a 33 gün saymaya başladık. Aday adaylığı sürecinin ardından siyasi partilerin YSK tarafından açıklanan kesin listeleri ile birlikte de seçim yarışı ayrı bir atmosfere girildi.
Seçime katılan partiler bir yandan seçim büroları açarken, diğer yandan da giydirdikleri araçlarla birlikte de propaganda çalışmalarını başlattı. Sabah saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar da bu araçlar kentin gerek ana arterlerinden ve gerekse de ara sokaklarında gün boyu yüksek sesle müzik çalarak tur atıyorlar. Özellikle iktidardaki AK Parti ile birlikte Kahramanmaraş'ta vekil sayısını artırma gayreti içerisindeki MHP ve CHP'nin araçları dikkat çekiyor. Bu arada diğer partilerin de araçları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
Siyasi partilerin seçim bürolarının yakın yanında gürültüden yaklaşılmıyor. Beraberinde bu araçlar da trafikte seyrediyor ve üstelik yüksek sesli bir çalışma sergiliyorlar. Sokaktaki sade vatandaş ta neredeyse partilerin seçim şarkılarını ezberlemeye başladı.
GÜRÜLTÜYE SON VERMEK GEREKİR
Seçim çalışmaları her alanda kendini gösteriyor. Partilerin oylarını muhafaza etme gayreti yanında hala kararını vermemiş seçmeni etkilemeye çalışması oldukça doğal bir süreçtir. Ama, bunda da saygı ölçüsü zaman zaman aşıyor.
Zaten trafik keşmekeşinin yaşandığı Kahramanmaraş'ta adeta ekstra trafik yoğunluğu oluşturan bu siyasi araçlar, bir yandan çevre kirliliğine neden olurken bir yandan da gürültü kirliliğine meydan veriyor. Siyasi iradenin gösterdiği akaryakıt istasyonunda deposunu dolduran araç sahipleri, aldıkları yevmiyenin de hakkını vermek için kent içinde tur atıyorlar. Gün boyu her caddeden en az 5-6 defa geçen araçlar, bir yandan çıkardıkları egzoz gazı ile hava kirliliği yaparken, diğer yandan da çıkardıkları yüksek sesli müzikle gürültü kirliliği yapıyorlar. 
Vatandaş bu durumdan pek memnun değil. Kimi vatandaşlar tepki gösterirken, kimi vatandaşlar da 'ya sabır' çekiyorlar. Tepki gösterenlerin de, 'ya sabır' çekenlerin de bir tek arzusu var: Biraz daha saygı… Vatandaş bunu da hak ediyor. Hak ettiğini düşünüyor. Siyasilerin de yapacağı tek şey bu çalışmaları en aza indirmek olacaktır. 
YASALAR NE İŞE YARIYOR?
Vatandaş yasa uygulayıcılardan da duyarlılık bekliyor. Hava kirliliğine ve gürültü kirliliğine neden olanlara karşı duyarsız davranılmamasını isteyenler, bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER