MEMUR-SEN İYİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ

MEMUR-SEN İYİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ

MEMUR-SEN İYİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ

 

Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, hükümet ile yapılan 3. Dönem Toplu Sözleşmede önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.
Öğretmenevi'nde konfederasyona bağlı sendikaların şu başkanlarının da katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen İl Başkanı Abdulaziz Aydın; 3. Dönem Toplu Sözleşme'de alınan sonuçları bildiren önemli açıklamalar yaptı. Artan terör olaylarıyla ilgili terörü lanetleyerek konuşmasına başlayan Aydın, "Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Bugün safları sıklaştırma, birlik olma günüdür. Hain terör saldırılarına vereceğimiz en büyük cevap ortak bir tavır sergilemektir" dedi.
AÇIKLAMALARDAN SATIR BAŞLARI 
"3 Ağustos'ta müzakerelerine başladığımız 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde, müzakerenin nihai tarihi olan 22 Ağustos'a kadar mesai kavramı gözetmeden çalıştık. Müzakere sonucunda kamu görevlilerini mutlu eden kazanımlar elde ettik. 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu emeklisini aileleriyle birlikte hesapladığımızda 20 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren bir toplu sözleşme sürecini geride bıraktık. 
Toplu sözleşme sonunda memurlara verilecek zamlar belirlendi. Bu zamlar, 2016 yılı birinci altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için yüzde 5, 2017 yılı ilk altı ayı için yüzde 3 ve ikinci altı ayı için yüzde 4 olarak belirlendi ve imzalandı. Ayrıca hem 2016 hem de 2017 yılını kapsayan enflasyon farkı konarak memur maaşları ekonomik risklere karşı sigortalanmıştır. Üretilen kazanımlarla birlikte emekli kamu görevlileri maaşlarına, yüzde 6+5 oransal zammın yanında 100 TL seyyanen zam yapılmıştır.
Memurların cuma namazlarına gidebilmesi içinde çalışma yaptık Bir öğretmenin ya da bir memurun cuma namazı vaktinde dersi ya da işi varsa, bu onun için bir dert oluyordu. Biz o derdi ortadan kaldırdık ve memurun cuma namazına rahat bir şekilde gidebilmesini sağladık.
KAMU GÖREVLİ EMEKLİ NE KADAR ZAM ALACAK?
 
Yapılan pazarlıklarda, emekli maaşlarının belirlenmesinde kullanılan Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranları'nda artış yapılması yönünde teklif sunduklarını belirten Aydın: "Yapılan pazarlıklar sonucunda, Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranları'nın 15 puan artırılmasını sağladık. Bunun anlamı 1 Ocak 2016 itibariyle kamu görevlisi en düşük emekli aylığına, yüzde 19,1 zam yapılacak olmasıdır" dedi.  Aydın, bazı unvan ve kadrolarda görev yapan memurlara ise ilave zam kazandıklarını kaydetti. Bu kazanımlar şu şekilde açıklandı:
"KİT'lerde görev yapan müdürlere 84 TL, Sivil savunma uzmanlarının maaşlarına 42 TL, KİT'lerde görev yapan mühendis, mimar ve veteriner hekimlerin maaşlarına 100 TL, şeflerin maaşlarına 59 TL, koruma ve güvenlik görevlilerinin maaşlarına 42 TL ilave zam alacağını buradan duyurmak isterim" diyen Aydın diğer kazanımlar hakkında da bilgi verdi. "Yangına müdahale sırasında hayatını kaybeden veya malul kalan itfaiye personeline, 79 bin TL ile 59 bin 200 TL tutarında mali kapsamı yüksek sosyal haklar elde ettik" 
Aydın;  "Eğitim-öğretim iş kolu, sağlık ve sosyal hizmet koluna kadar birçok alanda önemli adımlar attık. Bunların yanında ulaştırma hizmet kolu, bayındırlık, inşaat ve köy hizmet kolu, tarım ve ormancılık hizmet kolu, büro bankacılık ve sigortacılık hizmet kolu, yerel yönetim hizmet kolu, basın yayın ve iletişim hizmet kolu ve diyanet ve vakıf hizmet kolu gibi kazanımlar elde ettik. Bu kazanımların ve 3. Dönem Toplu Sözleşmelerin memurlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER