GAZETECİNİN 'BAMBAŞKA ŞİİR SERGİSİ'

ARSLAN'DAN SERGİYE ZİYARET

GAZETECİNİN 'BAMBAŞKA ŞİİR SERGİSİ'

 Haber: Burak ALKAYA
Kahramanmaraş'ın genç gazetecilerinden Narin Demirci, Kahramanmaraş'ta bir ilki gerçekleştirerek, parkta 'bambaşka şiir sergisi'ni açtı.

Narin Demirci, yazdığı kendi özgün şiirlerinden oluşan 'bambaşka şiir sergisi' ile şiirseverlerle buluşturdu. Kuzeni olan Emel Güzel Dokumacı'nın karakalem çalışmaları ile süslenmiş şiir sergisi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Şelale Park'ta bulunan şiir sergisinde 22 şiir ve 9 karakalem çalışması yer alıyor. Sergi Tür tarihi açısından önemli gün olan 26 Ağustos'ta açılması da dikkat çekti. 
'Bambaşka' adlı şiir sergisinin açılışına Basın İlan Kurumu (BİK) Kahramanmaraş Şube Müdürü Soner Kavak, Eğitimci-Şair Mustafa Okumuş, Gazeteci Mehmet Yüzbaşıoğlu ve Faruk Aktemur başta olmak üzere birçok basın mensubu katıldı. 
ŞİİRİN BAŞKENTİNDEYİZ
Sergi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci Narin Demirci, Kahramanmaraş'ın şiirin başkenti olduğunu bu nedenle şiir sergisi açtığını söyledi. Sanat Camiasından güzel tepkiler aldığını belirten Demirci, kadınlarında güzel eserler yapabileceğini ifade etti. Gelecek yılda şiir sergisi açmayı planladığını dile getiren Demirci, duygularının birikimini sergilediğini belirtti. Demirci, şunları kaydetti: 
"İnsanlar en fazla uğraştığı şeylerin sergisini yapıyor. Birikimlerinin sergisini yapıyor. Bende duygularımı biriktirdim. Onun sergisini açtım. Kahramanmaraş şiirin başkentidir. Kahramanmaraş şiirin başkenti olduğu için şiire dikkat çekmek adına şiir sergisi açtım. Belki böyle bir şey yapmasaydım. Farklı bir şey olması için şiir sergisi açtım. Sanat Camiasından da olumlu tepkiler aldım. Mustafa Hocam, güzel açıklamalar yaptı. İnci Hanım'ın güzel dilekleri oldu. Güzel şeyler söylediler. Sanat Camiası farklı buluyor. Farklı bulduğu için güzel tepkiler geliyor. Bu çalışmayı kuzenimle hazırladım. Ben sadece şiir yazıyordum. Kuzenimde karakalem çalışıyordu. Onlar beraber böyle bir çalışmaya karar verdik. İkimizde amatörüz. Profesyonel olduğumuzu iddia etmiyoruz. Biz kendi çapımızda, kadınların da bir şeyler yapabileceğini ispatlamak için yaptık. Kadınlar her şeyi yapabilir."
Serginin açılışında konuşan Eğitimci-Şair Mustafa Okumuş ise "Bu şiir tantımı bana gerçekten ilginç geldi. Kahramanmaraş'ta ilk defa olan bir olgu. Görsel bizim toplum için çok önemli. Biz daima aklımızı gözümüze aktarmış toplumuz. Umarım en kısa zamanda aklımızı gözümüzden ayırabiliriz. Bu bakımdan, bu serginin önemi ortaya çıkıyor. Şiir bambaşka bir olgudur. Duyguların, heyecanların anlatım biçimidir. Arkadaşımızın Aşka, sevgiye dayalı güzel şiirler yazdığını gördüm. Umarım bu serginin arkası gelir" dedi.
Sergiye karakalem çalışmaları ile katkı sağlayan Narin Demirci'nin kuzeni Emel Güzeldokumacı da "2 aydır bunun için çalışıyorduk. Amatör çalışmalarımızın gün yüzüne çıkmasını istedik. Özellikle kadınların yeni bir misyon oluşturmaya çalıştık. Umarım güzel bir olur" ifadelerini kullandı.
ARSLAN'DAN SERGİYE ZİYARET
Gazetemiz sorumlu yazı işleri müdürü Akif Arslan, meslektaşı Narin Demirci'nin açtığı 'Bambaşka Şiir Sergisi'ni ziyaret etti.  Sergiye yaptığı ziyarette konuşan Arslan, Narin Demirci'ye tebriklerde bulunurken, serginin devamının gelmesinin temennisinde bulundu. Sergiyi çok beğendiğini ifade eden Arslan; şunları söyledi:
"Kahramanmaraş'ta ilk kez böyle bir sergi açılıyor. Narin Hanım, gerçekten çok büyük emekler vermiş. Başarılı çalışmalar yapmış, kendisini tebrik ediyorum. Umarım bu serginin devamı gelir ve şiirin başkenti olan Kahramanmaraş'ta şiir sahaya inmiş olur. Bu serginin diğer genç şairlerimize de örnek olmasını temenni ediyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER