YANGINA ERKEN MÜDAHALE

İTFAİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU

YANGINA ERKEN MÜDAHALE
BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, YANGINI ORMANA SIÇRATMAMAK İÇİN SEFERBER OLDU
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin zeytinlikte çıkan yangının ormana sıçramaması için adeta sefer olduğu belirtildi.

Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; 17 Haziran 2016 tarihinde, saat 13.19’da, Pınarbaşı Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Parkı Kuzeydoğusu bitişiğinde yangını ihbarı gelmesi üzerine, Sütçü İmam, Tavşantepe, Binevler, Şekerdere ve Merkez itfaiye grupları eş zamanlı olarak olay yerine hareket ederek, 5 araç ve 20 personelle müdahaleye başladı.



Aynı dakikalarda başka bir noktada yangın çıkması ve alevlerin şiddetli rüzgarla beraber, ormana sıçrama eğilimi göstermesi üzerine, Orman Bölge Müdürlüğü’nden destek ekipler istendi. Zor arazi ve hava şartlarında yangına birkaç koldan müdahale eden İtfaiye ekiplerine, Gazi Kışlası itfaiye arazözü de destek verdi.



Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından, alevler ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı ve tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı’na ait 5 su tankerinin de katıldığı yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor ancak yangın mahalline yakın yerde kırık şişelerin de bulunduğu belirtiliyor.



Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER