KARAMAN, SÜRPRİZ YOK, SINAV BAŞARILI GEÇTİ

KARAMAN, SÜRPRİZ YOK, SINAV BAŞARILI GEÇTİ

KARAMAN, SÜRPRİZ YOK, SINAV BAŞARILI GEÇTİ
 Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Karaman

SÜRPRİZ YOK

KAHRAMANMARAŞ- Cumartesi ve Pazar günün yapılan LYS sınavını değerlendiren Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Karaman ;” Sürpriz yok gençler başarılı bir sınav yaptılar,” dedi.


     Şehmus Karaman : Yaklaşık 800 Bin öğrencinin sene başından beri hazırlandığı ve sabırla beklediği LYS Matematik Geometri Sınavında tüm öğrenciler, sıcak ve zorlu Ramazan gününde, ülkemizin dört bir yanında ter döktüler. Öncelikle öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve önümüzdeki hafta sonu devam edecek LYS Maratonunda başarılar diliyorum. Ayrıca bugünün Babalar Günü olmasından ötürü daha bir anlamlı olan bu sınavda, evlatların başarısının en güzel hediye olmasını temenni ediyorum.

        Karaman : Tam öğrenme, yorumlama altyapısı, işlem hızı, stres ve heyecanın belirleyici olduğu bir sınavı geride bıraktık. Bu sınava baktığımızda; yığılma aralığının dar olduğu YGS sonuçlarından sonra, yığılma aralığı açılacak ve puan farkı belirginleşecektir. LYS Matematik soruları her yıl olduğu gibi zaman kaybettirdiğinden öğrenciler yetiştirmekte zorlandılar. Geometri ise kapsayıcı olmasına rağmen her soru için ayrılan süre daha fazla olduğundan öğrenciler zaman problemi yaşamadı. Ancak sorular diğer yıllara göre daha kapsayıcı ve daha detaylıydı. Doğru Cevap Eğitim Kurumları Tam Öğrenme modeliyle yine haklı çıktı. Konuların eksiksiz ve detaylı öğretildiği kurumlarımızda yoğun soru pratiği ve deneme takvimiyle öğrencilerimiz sınava eksiksiz hazırlandılar.

LYS MARATONU DEVAM EDİYOR, BU SINAV DİĞER SINAVLARA REHBER OLMALI!

    Karaman:   Özellikle kapsayıcı olan bu sınav, ÖSYM’ nin ölçme değerlendirme politikalarını ortaya koyuyor. Öğrencilerimizin 1 haftalık boşlukta bu sınavları referans alarak hareket etmeleri, konu tekrarlarını yapmaları ve bunları yaparken müfredattaki her bilginin önemli olduğunu ve sınavda karşılarına çıkabileceğini göz önünde bulundurmaları gerekir. LYS sonuçlarıyla öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmasını, kendisi ve ailesi için iyi bir gelecek ortaya koymasını temenni ediyorum,” dedi.

 

                                                                                                                               

         

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER