TÜRKOĞLU’NDA BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI

KAMPANYA 11 ŞUBAT TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

TÜRKOĞLU’NDA  BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI







TÜRKOĞLU’NDA  BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkoğlu Belediyesi tarafından Suriye’nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı.
Rusya ve Suriye rejiminin bombardımanı altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri’ne Türkoğlu Belediyesi yardım için seferberliği başlatıyor. 23 Nisan Parkı içerisinde toplanacak olan yardımlar Suriye’deki Türkmen yetkililere teslim edilecek.



Türkoğlu’lu olarak Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını söyleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ” Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere başlattığımız kampanyaya hayırsever vatandaşlarımızın, kayıtsız kalmayacaklarına inanıyorum.
“Bayırbucak Türkmenleri ile aynı ümmetin, aynı milletin evlatlarıyız. Türkmen yurdu olan Bayırbucak Türkmen dağında bugün zulüm ve soykırım uygulanıyor. Biz Millet olarak daima mazlumun, mağdurun ve zulme uğrayanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Suriye’de yaşanan iç savaşta en fazla etkilenen zulüm ve soykırıma uğrayan Bayırbucak Türkmenlerine başta gıda, giyecek, çocuk bezi ve maması gibi öncelikli ihtiyaçları göndermek için başlattığımız yardım kampanyasına vatandaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz” diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER