TATAROĞLU, 91 YILLIK GELENEK BOZULDU

ÇANKAYA KÖŞKÜ ÖKSÜZ BIRAKILDI

TATAROĞLU, 91 YILLIK GELENEK BOZULDU

 Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu, Türkiye’de iş güvenliği alanında problemler yaşandığına dikkat çekti. İş güveliği yasasının takip ve kontrol edilemez bir durumda olduğunu öne süren Tataroğlu, “Bu gün Türkiye’de neredeyse iş güvenliği takip ve kontrol edilemez durumda. Sermaye, siyaset ve sendika üçgeni içerisinde sıkıştırılmış işçiler, neredeyse yok pahasına çalıştırılmakta ve hayatları da bu derce tehlikeye atılmaktadır.” dedi.

Cumhuriyet Bayramının 91. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Teşkilatını ziyaret eden CHP Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu, partililerle bir araya geldi. Burada, Karaman’ın Ermenek ilçesinde dün yaşanan maden kazasına değinen Tataroğlu, ortada büyük bir ihmalin söz konusu olduğunu belirtti. İşçilerden sevindirici bir haber beklediklerini kaydeden Tataroğlu, “Dün Ermenek’te meydana gelen göçükte ülkemizin aslında ne kadarda yönetilemediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tıpkı Soma’da olduğu gibi, umuyoruz ki Ermenek’te çok daha iyi sonuçlar çıkar. Büyük bir umutla bekliyoruz. Ortada çok büyük bir ihmal var. Bugün Türkiye’de neredeyse iş güvenliği takip ve kontrol edilemez durumda. Sermaye, siyaset ve sendika üçgeni içerisinde sıkıştırılmış işçiler neredeyse yok pahasına çalıştırılmakta ve hayatları da bu derce tehlikeye atılmaktadır. Bu gün maden ocaklarının denetimi sermayedarlar tarafından maaşla sağlanıyorsa, o zaman bizim o maden ocaklarından sağlıklı bir yapı beklememiz mümkün değil. Bu yönetim kültürü neredeyse devletin her kurumunda var.” diye konuştu.
"91 YILLIK GELENEK BOZULDU"
91 yıllık Çankaya Köşkü geleneğinin 12. Cumhurbaşkanı tarafından ilk defa bozulduğuna dikkat çeken Tataroğlu, 11 Cumhurbaşkanına ev sahipliği yapan Çankaya Köşkü'nün öksüz bırakıldığını ifade etti. Çankaya Köşkü yerine kullanılacak Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki ‘sarayın’ kaçak bir yapı olduğunu dile getiren Tataroğlu şöyle konuştu: “Hikayesini tamamıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin özgün tarihinden alan, mimarisiyle, dekorasyonuyla Atatürk’ün ve çağdaş Türkiye’nin izlerini taşıyan Çankaya Köşkü 12. Cumhurbaşkanı tarafından terk edildi. TMMOB’un Ankara Şubesi hakkında 33 dava açılan inşaatla ilgili raporunu tüm iktidar yetkililerine göndermesine rağmen 12. Cumhurbaşkanının talimatıyla inşaat devam ettirilmiştir. Adı, ABD’nin Beyaz Saray’ını çağrıştıran, Türkiye Cumhuriyeti tarihiyle hiçbir bağı olmayan ‘Ak-Saray’ konutu belli ki önce Başbakanlık binası olarak, daha sonra ise Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali olan Başkanlık binası olarak kullanılması planlanmaktadır. Atatürk Orman Çiftliği 1. derece doğal sit alanı ve tarihi sit alanı olarak korumaya alınmıştır. 14 Hyde Park, 10 Central Park, 920 Gezi Parkı büyüklüğündeki, Atatürk Orman Çiftliği'nde son yıllarda büyük bir tahribat ve yok edilme süreci yaşanmaktadır. Son olarak, AKP Hükümeti tarafından binlerce ağaç kesilerek, kimseye sormadan, Başbakanlık binası olarak kullanılacağı belirtilen bir binanın yapımına başlanmıştır. Toplam inşaat alanı 289 bin metrekare olan bin odalı binanın kent yaşamına vereceği zararlara ilişkin, tüm bilimsel uyarılara ve yargı kararlarına rağmen 1 katrilyona mal olan yapı tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ‘kaçak’ saraylarda değil, sokakta halkla birlikte kutlayacaktır.  HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER