SEYAHAT ACENTALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

KÜÇÜKDAĞLI, KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

SEYAHAT ACENTALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TÜRSAB tarafından seyahat acentalarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), "Belgeli Seyahat Acentaları ve Kaçak Turlar" hakkında acentaları bilgilendirildi.
Katılımcılar, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Danışmanı Ali Rendan, TÜRSAB GAP BYK Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akan, Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve Kahramanmaraş'taki seyahat acentaları katıldı.
TÜRSAB Başkan Danışmanı Ali Rendan, konu hakkında merak edilen noktalara değinerek katılımcılara bilgi verdi. Kaçak turlara karşı alınması gereken önlemlere değinen Rendan, seyahat acentalarına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili konuştu. Rendan, aynı zamanda seyahat acentalarının önem vermesi gereken konulara dikkat çekti.
Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “11 yıl öncesindeki Kahramanmaraş turizminin vizyonu ile bu gün kentin vizyonunda  turizm, sanat, tanıtım noktasında her gün, her an turizmden bahsedildiğini görmemek mümkün değil. 11 yıl önce kurulan seyahat acentamızın o zaman iki hedefi olabilirdi, uçak bileti satışı ve hac-umre organizasyonu. Ama bu gün artık böyle değil evrensel olarak baktığımızda da acentalarımızın daha farklı felsefe ile özellike bilgi çağında bilişim teknolojilerinin geliştiği bir dönemde herkes her yere anında ulaşabiliyor. O zaman biz kendimizi geliştireceğiz. Mandalite, vizyon, amaç, hedef, personel, araç-gereç olarak bunları sürekli güncellememiz gerekiyor.”      
Turizm alanında gelişmelere değinen Küçükdağlı şunları kaydetti: “11 yıl önce 7-8 olan seyahat acentası bu gün ilçelerle birlikte 18 acenteya ulaştı. Kahramanmaraş’ta 4 olan otel sayısı 10 işletme belgeli otele çıktı. 4 tanesi hizmete girdi, artı 12 yatırımdaki otelle birlikte 26 otele çıkacak. Bu da şu demektir, 500 olan yatak sayısı 3 bine ulaşacak. Kahramanmaraş yılda 39 bin 500 civarında ziyaretçi alıyorken 2013 yılında turizm işletme belgeli tesislerde 144 bin 500 rakamını görüyoruz. Yani yüzde 250 civarında bir artışı görmek mümkün.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER