SABUNCU, 2013’Ü DEĞERLENDİRDİ

SABUNCU, ORMANLARIN KORUNMASINDA CİDDİ BİR BAŞARIMIZ SÖZ KONUSUDUR

SABUNCU, 2013’Ü DEĞERLENDİRDİ

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, Geride Kalan 2013 Yılının Ormancılık Faaliyetlerini Değerlendirdi.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet SABUNCU, ormanların korunması konusunun ormancılık politikasının temel unsurlarından olduğunu belirtti. Sabuncu, “Göreve geldiğimizden bu yana orman suçlarında yüzde 25 oranında azalma sağladık. Koruma faaliyetlerinde çalışan her kademedeki personelin üstün gayreti ve orman köylüleriyle yapılan uyumlu çalışmalar neticesinde bu sayının 2013 yında 169 adete kadar düştüğü kaydedildi. Alınan tedbirlerle usulsüz kesim suçlarında yüzde 20, açma ve yerleşme suçlarında da yüzde 23 oranında azalma kaydedildi.  Ormanların korunmasında ciddi bir başarımız söz konusudur” dedi.
ORMAN ÜRÜNLERDE KAR %40 ARTTI
 Orman köylümüzün ihtiyaçlarını yasal yollardan ormanın ve mevzuatın el verdiği ölçüde karşılamaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Hatay illerinde orman açma ve yerleşme suçlarında yüzde 20 arasında azalma olurken Orman Bölge Müdürlüğü 2013 yılında orman ürünü satışından elde ettiği karını bir önceki yıla % 40 artırdı dedi.
Sabuncu’nun verdiği bilgiye göre, 2013 yılında 38 bin 222 hektarlık alanda ormancılık faaliyeti başarıyla tamamlandı. Geride kalan yangın sezonunda alınan tedbirler ve çalışmalar neticesinde orman yangınlarında ve yanan orman alanlarında azalma oldu. Bu amaç doğrultusunda 48 km yeni yol, 30km büyük onarım, 60km yangın emniyet yolu, 20 km sanat yapısı, 10 km üst yapı gerçekleştirildi.
2013 yılında programımızdaki 53 köyümüzün arazi ölçüm işlemleri tamamlandı diyen Sabuncu,  bunlardan 19 adetinin büro işleri tamamlanarak askıya hazır hale getirilmiştir dedi.
Ormanlara zarar veren 10 ayrı böcek türüne karşı böcekle mekanik, biyolojik ve bioteknik metodlar kullanılmak sureti ile mücadele edildi. Özellikle biyolojik mücadele kapsamında 5 bin adet kuş yuvası asıldı.
17 MİLYON FİDAN ÜRETİLDİ
 Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, Amanoslarda yaklaşık 1.6 milyar kızılçam tohumunu toprakla buluşturuldu ve 2013 yılında 17 milyon fidan üretildi. Halkın yapacak ve yakacak odun ihtiyacını karşılamak için gerekli tedbirleri alarak 129 bin ster yakacak odun, 361 bin metreküp de yapacak odun üretimi gerçekeştirdi.
Orman Bölge Müdürlüğü doğal kaynakların geliştirilmesi çalışmalarını yaparken, diğer yandan da sorumluluk alanında bulunan 51 adet orman köyünün kalkınması için gerekli mali destekleri yaptı. Ormancılık faaliyetleri neticesi 4.061.377TL kaynak aktarılırken bu kaynağın yaklaşık 578.000Tl si hibe olarak kullandırıldı.
ORUN YARDIMLARI YAPILDI
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü 2013 yılında zati ihtiyaç olarak 1350 bin metreküp yapacak, 19000 bin ster yakacak odun yardımı yaptı.
Mesire yeri sayısının 42 ulaştığı bölgede, mesire yerlerinin hizmet şartlarının iyileştirildiği ve düzenli olarak denetlendiğini bildirdi. İzin işlemleri gerçekleştirilen 2240 adet izinli sahadan 2013 yılı itibari ile yaklaşık 12 milyon lira gelir elde edildiğini bildirdi.
2013 yılında kurum olarak Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçildiğini ve yazışmaların sanal ortamda çok hızlı ve güvenilir hale geldiğini bildirdi. Tüm orman muhafaza memurlarının silahlarının gruplar halinde yenilendiğini modernize edildiğini bildirdi.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Sabuncu konu ile ilgili yapılan açıklamada, 2014yılında da koruma faaliyetlerine aynı hassasiyetle çalışılarak, suç oranı daha da aşağılara çekmeye çalışılacağız ve bu konuda gerekli her türlü önlemlerin alınacağı bilgisini verdi.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER