MÜSTEŞAR CHRİSTHOP HAİLLER, KAHRANMARAŞ’TA

“ALMANYA İLE KAHRAMANMARAŞ İHRACAT YAPMALI”

MÜSTEŞAR CHRİSTHOP HAİLLER, KAHRANMARAŞ’TA

 Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hailler:

- "(Almanya-Türkiye arasındaki vize işlemlerine ilişkin) Vize uygulamasını kısa vadede kaldırmak mümkün olmayacaktır. Bizim elimizde olmayan sebepler. Ama en etkili nasıl bir çözüme kavuşturabiliriz, onun araştırması içine gireceğiz"
- Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Christhop Hailler, Almanya-Türkiye arasındaki vize işlemlerine ilişkin, "Vize uygulamasını kısa vadede kaldırmak mümkün olmayacaktır. Bizim elimizde olmayan sebepler. Ama en etkili nasıl bir çözüme kavuşturabiliriz onun araştırması içine gireceğiz" dedi.
Hailler ile Büyükelçilik Ekonomik İşbirliği Bölüm Başkanı Özcan Bulgen, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KMTSO) davetlisi olarak geldiği kentte, Germencia Antik Kenti ve bazı fabrikaları ziyaret etti.
KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük'ü ziyaret eden Hailler, Almanya-Türkiye arasındaki vize işlemlerine ilişkin bilgiler verdi.
İki ülkenin ticari ilişkileri kapsamında iletilen bütün sorunların çözüme kavuşması için gereken çalışmaları yapılacağını belirten Hailler, şunları kaydetti:
"Vize uygulamasını kısa vadede kaldırmak mümkün olmayacaktır. Bizim elimizde olmayan sebepler. Ama en etkili nasıl bir çözüme kavuşturabiliriz, onun araştırması içine gireceğiz. Seyahate mani durum, sonuç itibarıyla ticari gezilerin önüne bir engel olarak çıkıyor. Bu gezilerin geliştirilmesine mani bir sebep oluyor. Çok hassas bir konu vize konusu. Bu konudaki hassasiyetinizi saygıyla karşılıyorum. En kısa zamanda bunun çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağından endişeniz olmasın."
Kahramanmaraş’ta yapılan yatırımların Alman teknolojisi ile buluşmasının iki taraf açısından da iyi olacağına işaret eden Hailler, yenilenebilir enerji alanındaki yatırım imkanlarından Alman teknolojilerinin kullanım imkanlarından faydalandırmak, iki taraf adına sonuç alabilmek için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.
KMTSO Başkanı Karaküçük ise Almanya'dan ciddi manada teknoloji ithalatı yaptıklarını, ortak yürütülen o kadar çeşitli kollara rağmen Almanya ile ticari boyutu büyütemediklerine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Karaküçük, Hailler'e yöreye özgü ceviz işlemeli sandık hediye etti. AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER