M. FATİH ERTAŞ'A 2 ŞAHANE GÖREV...

M. FATİH ERTAŞ'A 2 ŞAHANE GÖREV...

 M. FATİH ERTAŞ'A 2 ŞAHANE GÖREV...
 M. FATİH ERTAŞ'A 2 ŞAHANE GÖREV...

İnsanoğlu sahip olduğu nice değerleri malesef yitirince anlıyor. Elindeyken varlığına alışmış gibidir, hiç gitmeyecek gibidir, hiç kaybetmeyecek gibi sanır üzerine titremez, kıymet vermez. Ne zaman ki onu yitiririz, kaybı çok önemli olur, o zaman kıymetini, değerini anlarız. 

Öğrenci olarak ilimize gelen ve buradan evlenerek şehrimize yerleşen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Belediye Başkan Yardımcılığı ve son olarak da Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerini yürüten, belediyeciliğin kitabını yazmış başarılı bürokratlarımızdan Muhammed Fatih Ertaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden ayrılarak İstanbul’a gitti.

 

Ertaş bundan sonra, Osmanlı'nın son sanat eserlerinden birisi olan ve Sultan II. Abdulhamid Han Hazretleri'nin rüyası olarak hayata geçirilen tarihi Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane binasında; çok özel yetkilerle devlet üniversitesi olarak kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde; Kurumsal İletişim Koordinatörü ve Yaşam Bilimleri Fakülte Sekreteri olarak görev yapacak.

 

Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane; 1903 yılında Sultan II. Abdulhamid Han tarafından, Osmanlı topraklarında; başta doktor olmak üzere, tüm sağlık personeli ihtiyacını karşılamak için kurulan "ilk tıp mektebi" olarak inşa edilmiş Osmanlı'nın son şaheserlerinden birisi.

 

Çoğu alanda olduğu gibi; Sultan II. Abdulhamid Han Hazretleri'nin sağlık alanındaki misyonuna da sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ilk tıp mektebi binası olarak inşa edilen Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane binasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni kurdurup başına da kendi doktorluğunu da yapmış olan ve aynı zamanda üç dönemdir Milletvekilliği yapan Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü rektör olarak atamıştı.

 

55 eğitim ve araştırma hastanesinin bağlandığı üniversiteye, bu tarihi misyonla Türkiye’deki tüm eğitim ve araştırma hastaneleri bağlanacak ve ihtiyaç duyulan sağlık personelleri burada yetiştirilerek, atamaları da bu üniversiteden tek merkezden yapılacak.

 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Abdulhamid Han hazretlerinin hedeflediği gibi dünya genelinde ihtiyaç duyulan ülkelere de hastaneler açmaya yetkili tek devlet üniversitesi. Hali hazırda Somali, Filistin, Pakistan, Sudan ve Lübnan'da çalışmalara başlandı bile.

 

İşte Ertaş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık ekibinin içerisinde, böylesi tarihi vizyon ve misyona sahip bir kurumun; kurumsal iletişim koordinatörü olarak Türkiye ve dünyada tanıtımını yapacak aynı zamanda fakülte sekreterliği görevini de beraberinde yürütecek.

 

Muhammed Fatih Ertaş gibi başarı grafiği sürekli yükselen, dinamik, dürüst ve çalışkan olduğu kadar mütevazı bir bürokratımızın ilimizden ayrılması sevenlerini hüzünlendirdi.

 

Kendisine şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor,  ülkemiz adına önem arzeden bu kritik görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 00:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER