KUYBU 2’YE KATLADI

ŞOFÖRLER ODASI'NDA KONGRE HEYECANI YAŞANDI

KUYBU 2’YE KATLADI

Kahramanmaraş Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın  yapılan kongresinde mevcut başkan Ahmet Kuybu bir kez daha güven tazeledi.
Aynı zamanda Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) başkanı da olan Ahmet Kuybu, seçime katılan bin 724 üyeden bin 153'ünün oyunu alarak yeniden seçildi. Odanın 2 bin 84 üyesi bulunuyor.
Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Mustafa Kır, Mustafa Yaman ve Alirıza Kekeç'in desteklediği başkan adayı Mehmet Ali Saman ise 571 oyda kaldı. Bu arada 9 oy ise geçersiz sayıldı.
Kahramanmaraş Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Olağan genel Kurul Toplantısı bugün gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş Fuar Merkezi KAFUM’da yapılan kongrede iki listeli yarış yaşanırken, divanda ise Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil, Derviş Türk, Ali Gökdeniz, Çetin Kurt ve Hüseyin Yılmaz görev yaptı. Üye sayısının fazla olması nedeni ile salona sadece üyeler ile basın mensupları alındı.
2 bin 084 üyesi bulunan odanın mevcut başkanı ve aynı zamanda Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı da olan Ahmet Kuybu yeniden aday olurken, karşısında ise Mustafa Kır, Alirıza Kekeç ve Mustafa Yaman’ın destek verdiği Mehmet Ali Saman aday olarak çıktı.
Kongre salonuna giren Ahmet Kuybu delegelerden büyük alkış alırken, yaptığı konuşmada; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sizlerden bir dönem daha yetki istiyoruz” dedi. Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen oylamam işleminin tamamlanmasının ardından oyların tasnifine geçilecek.

MEVCUT BAŞKAN AHMET KUYBU'NUN KONUŞMASI:

“Bugün aramızda olmayıp hakkın rahmetine kavuşan bütün Şoför esnaflarımı Oda Başkanlarımı ve Yönetim Kurulu Üyelerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun diyorum. Bugün idrak edeceğimiz Mevlit kandilimizi en samimi duygularımla tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyor, ülkemize huzur ve barış, siz değerli Şoför Esnafımıza kazasız belasız yolculuk ve hayırlı bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Kahramanmaraş Şoförler ve Otomobilciler Odamızın bir genel kurulunu daha icra ederken bize güvenli bir genel kurul temin eden göz bebeğimiz emniyet güçlerimize;gözümüz kulağımız olan basınımızın değerli mensuplarına; canımı Allah’a ömrümü sizlere hizmete adadığım kendim ve ailem için Mevlamdan ne diliyorsam sizler  içinde dilediğim beni bir Başkan olarak değil, Bir abi, bir kardeş, bir yeğen, bir evladı olarak kabul eden; dışarı giderken ailesine bir durum olursa başkanı arayın diyerek beni ailesinden biri olarak gören;
Asılsız beyanlara; yalan ve iftiralara, fitne ve fesada pirim vermeden hiç bir iradenin tesirinde kalmadan; hiç bir duygusal tavasurlara inanmadan;
İyiye, doğruya hizmete ve başarıya her zaman devam diyen; başkanına sahip çıkan hür iradenin sahibi şoför esnafı kardeşlerim,
Sahibi ve mensubu olduğunuz şoförler ve otomobilciler odamızın kongresine hoş geldiniz şeref verdiniz. 2001 Yılında Mevlamın rızasını alarak bu göreve talip oldum. Sizlerinde göstermiş olduğu teveccüh ve desteklerinizle bu görevi bana emanet ettiniz. 12 yıldan bu güne kadar tek düşüncem Mevlamın rızasını kazanmak ve sizlere hizmet etmek oldu.
Başka hiçbir şey düşünmeden, hiç bir şeyin hesabında olmadan bütün gayretim işleriniz ve yaşamlarınızı kolaylaştırmak; bütün çabam işlerinizi ve yaşamlarınızı zenginleştirmek olmuştur. Bunu 2005 ve 2010 seçimlerinizde Bana vermiş olduğunuz destekle onayladınız ve bugünde onaylayacağınıza canı gönülden inanıyorum.
Allah Hepinizden Razı Olsun. Seçim sürecinde gerek şahsım gerek odamızla ilgili yalan, yanlış dedikodulara ve iftiralara hiç değinmeyeceğim, çünkü her şeyi Mevlamda sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Onlarda biliyor ama hesapları çamur at izi kalsın, çok şükür sayenizde izi bile kalmıyor. 2005 Ve 2010 yılında geçirdiğimiz teftişlerden sonra aldığımız teşekkür, bu gün gösterdiğiniz ilgi ve alaka her şeyin ispatıdır.

Çünkü Ben Kime Hizmet Ettiğimi İyi Biliyorum

Benim şoför esnafımda; doğruluk ve ahlak, sevgi ve insanlık, vefa ve dayanışma, emek ve kanaat tabiatında var olan samimi karakterlerdir. Türk Şoförü yıllardır ipek yolundan Anadolu’ya bir gönül, fikir ve ilkeler Irmağı halinde, varlığındaki erdemli Türklüğü Ebedi Yurduna Taşımıştır. Hizmeti ve kültürü bağrına almış, 76 Milyon Türk insanın sosyal yaşamında dört mevsim hizmet vererek sabırlı ve dayanıklı olmuştur. İhanet, gıybet, nankörlük ve vefasızlıktan kaçınmıştır. Böyle bir Esnaf topluluğunun mensubu olmanın gurunu yaşatan Şoför Esnafımıza candan teşekkür ediyorum. Ahde vefaya sağdık kalarak, günün 24 saatinde Türkiye’nin her yerinde esnafımızın hizmetinde; Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada olmaya devam edeceğim inşallah.
Değerli kamyoncu kardeşlerimin bir Kahramanmaraş’ta değil; Türkiye’nin 81 ilinde ve yaşadığı bütün sorunlarında her zaman yanlarında olduk. Küçük nakliyatçı ve damperli kamyoncu kardeşlerimin bütün sıkıntılarında yanlarında yine biz vardık.  K Plakalı Minibüsçü kardeşlerimize yardımlaşma ve dayanışma, kaynaşmalarını derneklerini kurarak sağladık, çok şükür Plakalarını zenginleştirdik. Emeklerini ve işlerini böldürmedik. Her zaman onlar için göğsümüzü siper ettik. S Plakalı Servisçi kardeşlerimizin aralarındaki haksız rekabeti önlemek için dernek kurarak; tanışıp kaynaşmalarını sağladık, Plakalarını zenginleştirdik. Daha da zenginleştireceğiz İnşallah. Halk Otobüsü Esnaf kardeşlerimizin bütün sorunlarında her zaman yanlarında olduk.
J Plaka öğrenci servisleri kardeşlerimizin tek çatı altında toplanmalarına vesile olduk; Plakalarını zenginleştirdik. Mevlam Birlik ve beraberliklerini bozmasın inşallah.   Taksici kardeşlerimizin yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunmalarını sağlayıp; maddi ve manevi her zaman yanlarında olduk.
Değerli kardeşlerim 2500 Üyemiz var, illaki odamızdan hizmet almayan, faydalanmayan, odamıza işi düşmeyen üyelerimiz vardır. Onlar içinde hayırlı hizmetler yapıyoruz çok şükür hiç merak etmesinler. Her Ramazan ayında;  anıt kavşağa kurduğumuz iftar çadırından, Her Muharrem ayında ikram ettiğimiz aşureden, her yıl Kutlu Doğum Haftasında ikram ettiğimiz pilavlardan vesile olan sevapları hepiniz paylaşıyorsunuz. Çünkü ben sadece vesile oluyorum; O ikramları sizlerin parasıyla yapıyoruz. 2002 yılında başlayan gönül bağımız çok şükür aile bağı oldu. Ben sizden razıyım Mevlam da sizden razı olsun.
Şuna inanıyorum ve biliyorum ki şoför esnafımın oyu kimsenin cebinde değil. Kendi cebinde de değil. Nerde derseniz, “GÖNLÜMDE GÖNLÜMDE” Şoför esnafımın gönlünü alan, gönlüne giren oyunu da alır. BUNU HERKES BÖYLE BİLSİN. Odamızın çıtası yükseldi çok şükür. Yaptığımız hizmetler ve eserlerle değil Kahramanmaraş’ta, Türkiye’de örnek olduk. Bu haklı gururu ben yaşıyorum, sizinde yaşadığınıza inanıyorum. Mevlam birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bozmaya çalışanlara da fırsat vermeyin. 11 yıldır Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanıyım. Yani 132 aydır başkanım. 1 ay dahi resmi hakkım olan maaşı almadım bunun da siz erdemli şoför esnafımız tarafından bilinmesini istiyorum. “CANIM ALLAH’A, ÖMRÜM İSE SİZLERE FEDA OLSUN.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER