AYDIN, GİDİLMEDİK KÖY BIRAKMADI

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

AYDIN, GİDİLMEDİK KÖY BIRAKMADI

30 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Göksun Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçeye bağlı 53 köyün tamamını ziyaret etti.
Henüz adaylığı kesinleşmemesine rağmen tüm köyleri aday gibi ziyaret eden Aydın, Nurettin Dal'a yaptığı açıklamada, tüm köylerde büyük bir sevgi ve heyecanla karşılandıklarını belirterek, adaylığı açıklandıktan sonra istişare ziyaretleri, belediye başkanı seçilmesi durumunda da hizmet için ilçe merkezi başta olmak üzere tüm köy ve beldeleri ziyaret ederek halkla iç içe olacaklarını söyledi.
Belediye Başkanlığına, Allah'tan hayırlı ise nasip etmesi için dua ederek yola çıktığını belirten Aydın, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımıza ve halkımıza hayırlı hizmetlerde bulunacaksam yarabbi bize bu görevi nasip et, yok bunun aksi olacaksa nasip etme diye dua ederek bu yola çıktım. Şunu çok net olarak ifade ediyorum; ilçe merkezimizden en uzak köylerimize kadar tüm vatandaşlarım rahat olursa ben de rahat olurum, onlar rahat olmazsa inanın ben rahat olmam, rahat edemem. Biz beraber olursak, hep beraber kalkınırsak, hep beraber rahata ve huzura erersek işte bizim için en büyük mutluluk kaynağı bu olur."

-"Göksun'u Göksunlularla Birlikte Yönetmeye Talibim"-

Türkiye'nin dünya devletleri arasına girdiğine vurgu yapan Aydın, "Ülke olarak çok hızlı bir kalkınma yakalandığına dikkati çekerek buna paralel köylerinde bu hızlı kalkınma hamlesine dâhil edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Göksun Belediye Başkanlığına, Göksun'u Göksunlularla birlikte yönetmek için talip olduğunu dile getiren Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Artık biz tam bir sosyal devletiz, tam bir hukuk devletiyiz, tam bir hizmet devletiyiz. Artık Türkiye'de halkla devlet barıştı. Yani birbirini anlar hale geldi. Ben Göksun Belediye Başkanlığına talip olurken, Göksun'u Göksunlularla birlikte yönetmek için talip oldum. Bu yanlış anlaşılmasın, herkesin başkan olacağı anlamında değildir. Yönetime, ilçe merkezi, köy ve kasabalarımızdaki her vatandaşın katılması, her vatandaşın fikir ve düşüncelerini ifade etmesidir. Örneğin Kınıkkoz'a, Payamburnu'na, Mahmutbey'e, Fındıklıkoyak'a, Büyükkızılcık'a ne yapılacaksa oraların halkı ile oturup isteklerini dinleyip, acil eylem planı ile yapılaması gereken hizmete birlikte karar vereceğiz. Çünkü ilçe merkezinin sorunu ve yapılması gerekenler farklı olduğu gibi, her köyün ve beldenin sorunu ve yapılması gerekenler de birbirinden farklıdır. Bu nedenle her yerleşim yeri için ne yapılması gerektiğini en iyi orada yaşayan halk bilir. İşte bunun için biz, Göksun'u Göksunlularla birlikte yönetmenin doğru olduğuna inanıyoruz."
Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin hizmet alanının genişlediğini anımsatan Aydın, Göksun Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürlüğü görevi ile birlikte yürüttüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü ile zaten 10 yıldır ilçeye bağlı tüm köylere belediye hizmeti götürdüğüne dikkati çekti.
Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediye ne iş yapar? İlk akla gelen birkaç başlık; içme suyu getirir, yol yapar, asfalt yapar, kilit parke yapar, kanalizasyon yapar, park yapar. 10 yıldan beri biz bu işlerin içindeyiz ve bu hizmetleri köylerimizde zaten yapıyoruz. Bizim Göksun olarak 53 köyümüz var ve belediyenin bir coğrafyada, Göksun coğrafyasında düz bir alanda yaptığı hizmeti biz, Kınıkkoz'da bin 800 rakımda, Temurağa'da bin 300 rakımda yaptık. Buna güvenerek, bu işlerin içinden geldiğimiz için, halkımızı karşılıksız Allah rızası için sevdiğimiz için, halkımıza hak ettiği hizmeti en iyi şekilde ulaştırmak için bu göreve talip olduk. Bu büyük yükün altından alnımızın akıyla çıkacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

-"Analarımızın, Bacılarımızın Dualarını Alarak Bugünlere Geldik"-
Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü yaptığı dönemde kendini en çok mutlu eden olayın, insanların hayır dualarını alacak bir iş yapmak olduğunu dile getiren Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim en çok mutlu olduğum anı söyleyeyim. İçme suları 2005 yılından itibaren KÖYDES projesi ile köylerimize gelmeye başladı. Biz bu sürede birçok köyümüzde ilk defa musluklardan su akıttık. Birçok köyde annelerimizin, bacılarımızın musluktan akan su ile birlikte gözyaşlarının aktığını gördüm. İşte bizim en mutlu olduğumuz an o andı. O insanların musluğundan su aktığı zaman duygulanıp gözlerinden gelen yaşlar bizi en çok mutlu eden olaylardır. Biz o insanlardan aldığımız dualara güveniyoruz. Bu gün itibari ile içme suyu olmayan köyümüz yok. Zaman zaman kullanım hataları veya suların azalması nedeni ile sıkıntı yaşanan yerlerimiz var. Ama içme suyu götürmediğimiz hiçbir hane yok. Önümüzdeki dönemde inşallah hedefimiz, içme suyu sorunu olan yerleri çözüme kavuşturmak, tüm köy yollarımızı asfalt yapmak, kanalizasyonu olmayan köylerin acilen kanalizasyonu yapmak ve köy içlerini mutlaka kilit parke yapmak olacak."

-"En Çok Önem Vereceğimiz Konuların Başında Eğitim Geliyor"-

Göksun'u gelecekte yönetecek olan yeni neslin en iyi şekilde eğitilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Aydın, "Ulaşım ve sağlık çok önemli konular. Ancak eğitimin bu ikisinden daha çok önemli olduğunu düşünüyorum. Belki bizler yeteri kadar eğitilemedik, ancak bizim çocuklarımızın bizlerden daha iyi eğitilmiş bir nesil olarak ortaya çıkması lazım. Bizleri de yarın onlar yönetecekler. Onun için biz yeni nesli ne kadar eğitimli yetiştirirsek, bu memleket o oranda gelişir ve büyür" dedi.

-"İnsan'a İnsan Olduğu İçin Hizmet Yapmak Gerekir"-

Hizmet politikasının 'İnsan'a insan olduğu için hizmet etmek' olduğunu vurgulayan Aydın, "Hizmet yapmak işin en kolay tarafı. Önemli olan insanların birbirini anlayabilmesidir. Muhalefet anlayışı içinde hiçbir zamana olmadık, olmayız da. Ben hiçbir kimsenin olumsuzluklarından faydalanarak bir şeyler yapmayı arzu etmedim, etmem de. Hükümetimizin politikası da ayrım yapmadan her vatandaşı eşit şekilde kucaklamak ve hizmet götürmektir. Üstelik ayrım yapan Allah'ın da düşmanıdır. Herkes bizim vatandaşımızdır, bizim kardeşimizdir. İnsan'a insan olduğu için hizmet yapmak gerekir. Sadece insan olması bizim için yeterlidir" dedi.

-"Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır"-

Hizmet ve yönetim noktasında herkesin fikirlerini açık yüreklilikle iletmesini isteyen Aydın, "Bütün vatandaşlarımızın kafalarına takılan konularda, hizmet alanında gördükleri eksiklik ya da yapılmasını faydalı gördükleri bir iş, bir hizmet konusunda tüm düşündüklerini açık yüreklilikle bizlerle paylaşmalarını istiyorum. Bu güne kadar yaptığımız tüm hizmetlerde bunu yaptık ve başarılı olduğumuzu gördük. Hizmet noktasında bizi aşan konularda yetkili yerlere ulaşmak sureti ile yardımcı olmaya çalışırken bizim yapabileceklerimizi de biz yaptık. İnşallah bundan sonraki süreçte kendi kararımızı kendimiz alma ve uygulama sürecine gireriz. Bundan sonra vatandaşlarımızla birlikte aldığımız kararları yine onlarla birlikte uygulama yoluna giderek en iyi hizmeti vermek için gece gündüz hiç durmadan çalışacağız. Kısaca bu güne kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Durmak yok, yola devam" şeklinde konuştu.
Aydın, kendisiyle birlikte gece gündüz demeden ziyaretlere katılan arkadaşlarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER