KURTULUŞUMUZU DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLUYORUZ

GÜVENÇER, KAHRAMANLIK DUYGUSUNU DEVAMLI AYAKTA TUTMALIYIZ

KURTULUŞUMUZU DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLUYORUZ












KURTULUŞUMUZU DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLUYORUZ

VALİ GÜVENÇER, KAHRAMANLIK DUYGUSUNU DEVAMLI AYAKTA TUTMALIYIZ



Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güverçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Garnizon Komutanı Uzay Şahin, Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk sundu. Sütçü İmam Türbesi'ni ziyaret eden yetkililer daha sonra Kahramanmaraş Şehitliği'nde, şehitler için dua etti. Vali Güvençer, etkinlikler kapsamında yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın istiklalinin ve giderek ülkenin istiklalinin kazanıldığını günlerin borçlu olduğu zaferin 96. yıl dönümü içerisinde olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda silah, top, tüfekten ziyade bir ruhla kazanıldığını hatırlatan Güvençer, "O ruh şehitlerimizin manevi şahıslarında ve bize miras bıraktıkları bugün de herkesle yaşıyor. Bunu bilmek bunu anlamak bunu kıymetlendirmek, asla unutmamak, bu ruhun bizde uyandırdığı o gerçek kahramanlık duygusunu devamlı ayakta tutmak durumundayız. Kahramanmaraşlıların 96. istiklal yıl dönümünü tebrik ederken, yine şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç da Kahramanmaraş halkının özgürlükleri için büyük bir cesaretle Türk bayrağını kaleye diktiğini anımsattı.

Türk bayrağının kalede dalgalanmasının vatandaşlara huzur verdiğini vurgulayan Erkoç, şöyle devam etti:

"Bizler de bu ay-yıldızlı al bayrağımızı gönderde kıyamete kadar dalgalandıracağız. Bundan 96. yıl önce işgalci kuvvetler tarafından Türk bayrağı kaleden indirilir. Cuma namazı için halkımız Ulu Cami'de toplanır. Ulu Cami imamı Rıdvan Hoca hutbesinde 'Ay-yıldızlı al bayrağımız kalemizde dalgalanmamaktadır. Artık özgür değiliz. Hürriyeti olmayan insanların cuma namazı kılması caiz değildir' der ve cemaate cuma namazını kıldırmaz. Tüm cami cemaati kaleye yürür. Yeniden Türk bayrağımız kaleye dikilir."



Etkinlikler kapsamında ayrıca Ulu Cami'de şehitler için mevlit okundu. Mevlidin ardından cami avlusunda vatandaşlara etli pilav ikramı yapıldı. Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunu canlandıran gençler de kaleye akın ederek, bayrak olayını canlandırdı.


BAKAN ÜNAL, YENİ ŞAFAK VE AKİT GAZETESİNE YAPILAN SALDIRIYI KINADI

 

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıylaKahramanmaraş'ta bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜnalYeni Şafak ve Akit Gazetesine yapılan saldırıyı kınadı.

Bakan Mahir ÜnalNecip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yöresel kıyafetli minikler tarafından karşılandı. Burada çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Mahir Ünal, çocuklara kitap hediye etti. Daha sonra Devlet tiyatrolarının 57.Alay oyununu izleyen Bakan Ünal, çıkışta ise basın açıklaması yaptı.

Bakan Ünal, yapmış olduğu açıklamasında Yeni Şafak ve Akit Gazetesine yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti.

12 Şubat'ı Çanakkale'nin devamı olarak niteleyen Ünal; "Çanakkale bu milletin kendi bayrağını, sancağını, toprağını canıyla, kanıyla savunduğu yerdir"dedi.

Kurtuluş olaylarının önemine değinen Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Kahramanmaraş Kahramanmaraşlının, edenin kendi şehrini, canıyla, kanıyla savunduğu yer. Kurtuluş savaşı ve genç Cumhuriyet, genç nesillerin bütün bunları bilmesi, bütün bunları kendi hafızasında yaşaması, kendi aidiyetini kendi tarihini, kendi şuurunu oluşturması açısından bu günler çok önemli."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER