KURTULUŞUMUZU COŞKUYLA KUTLADIK

BAKAN ÜNAL, TÜRKİYE İNSANLIK ADASI GİBİ DİMDİK AYAKTA DURUYOR

KURTULUŞUMUZU COŞKUYLA KUTLADIK













KURTULUŞUMUZU COŞKUYLA KUTLADIK
BAKAN ÜNAL, TÜRKİYE İNSANLIK ADASI GİBİ DİMDİK AYAKTA DURUYOR

Kültür ve Turizm Bakanı
 
Mahir Ünal ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,Kahramanmaraş'ta kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü kutlamalarına katıldı.

Bakanlar Ünal ve Müezzinoğlu,Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile birlikte bindiği vatandaşların bayramını kutladıktan sonra kentin düşman işgalinden kurtarılışıyla ilgili sahnelenen oyunları izledi.


Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Suriye'de insanlık dramı yaşanırken Türkiye'nin insanlık adası gibi dimdik ayakta durduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bizler, hepimiz bunun mücadelesini veriyoruz; insanımız daha iyi yetişsin, çocuklarımız daha iyi eğitim görsün diye. İnsanımızın temel sorunları kalmasın, refah tabana yayılsın ve bu ülke dünya milletleri arasında hak ettiği yeri alsın. Biz her zaman bütün bunları yaparken; barıştan, kardeşlikten, insan onurundan yana olduk, orada durduk. Biz bugün bölgemizde yaşanan olaylar karşısında hangi tepkiyi verdik kardeşlerim? Biz Suriye'de bu olaylar yaşanırken, bölgemizde bu insanlık dramı yaşanırken Türkiye bir insanlık adası gibi dimdik ayakta durdu. Biz bugün insanlığın üzerinde yükseldiği değerleri yaşatıyorsak işte bunun sayesindedir. Biz kendi mabedimizin üzerine namahrem eli değmesin diye gerekirse savaşırız ve savaştık. Ama barışta biz bir kalbimiz olduğunu hatırlarız. Yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Biz devletimize ve milletimize Allah zeval vermesin diye dua ederiz. Barıştan, insandan ve insanın yaşatılmasından yanayızdır. Ama bizim insanımıza, bayağımıza, özgürlüğümüze hele hele kadınımıza bir el uzandı mı işte orada aslan kesiliriz Sütçü İmam gibi."

Erkoç, İstiklal Madalyasını bayrağa taktı

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Türk bayrağını 3 kez öptükten sonra başına koyup kırmızı şeritli İstiklal Madalyasını bayrağa taktı.

Erkoç, törende yaptığı konuşmada, 96 yıl önce kahraman ecdadın yazdığı kahramanlık destanının sevincini ve mutluluğu hep beraber idrak ettiklerini belirterek "Masa başında aziz vatan toprağını paylaşıp coğrafyamızı paramparça etmek isteyen işgalcilere karşı iman dolu göğsünü, dünyanın en güçlü orduların siper ederek, 22 gün 22 gece süren kadın, erkek, genç ve yaşlı demeden topyekun mücadelesiyle yeni bir destan yazarak Çanakkale, Kut'ül Amare ruhunun bitmediğini tüm dünyaya haykırmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Abdal Halil Ağa, Bayrak Olayı, Sütçü İmam Olayı gibi Maraş Milli Mücadelesinde yaşanan olaylar temsili olarak canlandırıldı.

Etkinlikler dolayısıyla Kahramanmaraş, bayrak, flama ve balonlarla donatıldı.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER