KSÜ’DE, PANEL DÜZENLENDİ

KSÜ’DE, PANEL DÜZENLENDİ

 KSÜ’DE, PANEL DÜZENLENDİ
 KSÜ’DE, “İÇ KONTROL SİSTEMİ UYGULAMALARINDA ETİK İLKE VE YÖNTEMLERİ” PANELİ DÜZENLENDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü tarafından “İç Kontrol Sistemi Uygulamalarında Etik İlke ve Yöntemleri” konulu panel düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Soysal yaptı.  “Çalışma hayatında başarı tek başına yeterli değildir. Onu daha anlamlı kılacak değer, etik ve ahlaktır.” diyen Soysal, “Yapılan işin ahlakla buluşması gerekir. Buluşmadığı zaman insani olmayan yol ve yöntemlere başvurulmasına neden olur.” dedi.



İlk panelist olarak söz alan KSÜ İç Denetim Birim Başkan Vekili Eshabil Karabıyık “İç Kontrol Sistemi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Karabıyık, “İç kontrol, personelin kişiliğinde başlar, tüm çevresine hatta halka kadar dayanır.” dedi.

KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alimcan Buğda da “Hesap Verilebilirlik Çerçevesinde Etik İlke ve Yöntemler” başlıklı sunumunu gerçekleştirirken, hukuksal, ahlaksal ve inanç açısından hesap verilebilirlik hususunda katılımcıları bilgilendirdi. Buğda, “Yapılan iş ve işlemlerde, toplumun hassasiyetleri de göz önünde bulundurulmalıdır.” şeklinde konuştu.

KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Demir ise “İş Hayatında Etik İhlaller” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Panele KSÜ harcama birimlerinde çalışan personeller katılırken, Doç. Dr. Abdullah Soysal tarafından panelistlere plaket takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 06:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER