8. DAİRE BAŞKANLARI TOPLANTISI

REKTÖR DEVECİ, KAHRAMANMARAŞ YAŞANABİLİR ŞEHİRLERDEN BİRİ

8. DAİRE BAŞKANLARI TOPLANTISI
 

8. YÜKSEK EĞİTİM KURUMLARI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARI TOPLANTISI

Maliye Bakanlığı
 Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) iş birliğiyle "8. Yüksek Eğitim Kurumları Strateji Geliştirme Daire Başkanları Toplantısı" başladı.



Bir otelin toplantı salonununda 2 gün boyunca gerçekleşecek programa, yüksek öğretim kurumları strateji geliştirme daire başkanları ile üniversite rektörleri katıldı. Programda 5018 sayılı Kamu Maliye Yönetimi ve Kontrol Kanunu eksiklerinin giderilmesi konusu ele alındı. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, programın açılışında yaptığı konuşmada,
Kahramanmaraş'ın Türkiye'de Akdeniz'in güzelliklerini barındıran, modern şehir olarak hızla büyümesinin yanında temiz doğasıyla yaşanılabilir şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi.



Kahramanmaraş'ın sanayi olarak başta tekstil olmak üzere bakırcılık, kuyumculuk gibi sektörlerde ön plana çıktığı son dönemlerde eğitim alanında da atılım yaptığını belirten Deveci, şöyle konuştu: 



"Dünya, 1980'li yıllardan itibaren hızlı bir değişim sürecine girmiştir. Genel anlamda küreselleşme olarak tanımlanmakta olan bu süreç, ülkelerin ve toplumların hızlı ve köklü bir şekilde değişimler yaşamasına yol açmıştır. Bu kapsamda ülkemizde de mali yönetim ve kontrol sistemi alanında köklü bir değişiklik yapılarak, sistemin anayasası niteliğinde olan '5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu' yürürlüğe girmiş ve mali yönetim ve kontrol sistemimiz bütünüyle yeni bir anlayış çerçevesinde değiştirilmiştir. Yapılan değişiklik ve getirilen düzenlemelerle kamuda stratejik planlama, performans programı, iç kontrol, risk yönetimi, saydamlık ve hesap verilebilirlik gibi ilke ve süreçlere dayalı Yeni Kamu Yönetimi anlayışına geçilmiştir. 5018, genel anlamda kamudaki mali yönetim ve süreçlerine ilişkin düzenlemeleri içeren bir kanun olarak algılansa da aslında kamudaki yönetim sistemlerini ve yönetim sorumluluğunu değiştiren, kamunun kültürel ve davranışsal olarak farklılaşmasını gerekli kılan bir kanundur."



Toplantı, daire başkanlarının sunumlarıyla devam etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER