KARAKOÇ GENÇ YETENEKLERLE SÖYLEŞİ YAPTI

KARAKOÇ, ÇOK BÜYÜK HEYECAN YAŞADIM

KARAKOÇ GENÇ YETENEKLERLE SÖYLEŞİ YAPTI

Son dönem Türk şiirinin çınarlarından biri olan Bahaettin Karakoç, Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Genç Yetenekler Üstadlarla Buluşuyor” projesi kapsamında Bilim ve Sanat Merkezinin konuğu oldu ve şiire ilgi duyan genç yeteneklerle şiir ve sanat konusunda söyleşi gerçekleştirdi.
Bilim ve Sanat Merkezi Müdür V. Ramazan Avcı, söyleşinin açış konuşmasında “Bahaettin Karakoç, yalnızca şair olarak değil, şiiri ayağa kaldırma ülküsü uğrunda verdiği özverili çalışmalarıyla Türk edebiyatı için, şiirlerinde Türkçeye yüklediği zengin anlamlar bakımından Türkçemiz için, bugün olduğu gibi genç şair adaylarının ellerinden tutarak onlara şiirin ne olduğu ve nasıl olması gerektiği konusunda rehberlik yapması bakımından da şair adayları için önemli ve bunları gerçekleştirdiği için diğer şairlerden farklı bir sanatçıdır.
Davetimizi kabul edip kurumumuzu teşrif ederek engin bilgi ve tavsiyeleriyle şiire ilgi duyan gençlerimize rehberlik yapacak olan Türk şiirinin Beyaz Kartalı, yaşayan Dede Korkut’u Bahaettin Karakoç’a teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz her ay alanında başarı kazanmış bir sanatçıyı merkezimizde konuk etmek suretiyle devam edecek. ” dedi.
Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ramazan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu “Türk Şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç” başlıklı biyografik belgeselden sonra genç yetenekler üstad şaire şiir hakkında sorular yönelttiler. Bahaettin Karakoç, zaman zaman kendi hayatından kesitler sunarak şair olmak için öncelikle kararlı olmanın, inanmanın; sonra da kendi üslubunu oluşturma gayretinin önemini vurguladı.
Söyleşi arasında öğrenciler Bahaettin Karakoç’a ait şiirleri okuyarak söyleşiyi zenginleştirdiler. Öğrencilerin şiirleri güzel yorumlamaları zaman zaman usta şairi duygulandırdı.  Söyleşide Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra veliler de hazır bulundular.
Söyleşi sonunda Bahaettin Karakoç’a plaket verildi. Karakoç, “Pek çok etkinliğe katıldım, söyleşiler yaptım. Fakat bu günkü söyleşiden aldığım zevk ve heyecanı hiç birinde yaşamamıştım. Başta Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ramazan Avcı olmak üzere öğretmen, veli ve özellikle öğrencilerimize bu güzelliği yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bilim ve sanat birbirini tamamlayan iki kavramdır. Birinin eksikliği insanı ve toplumu yanlışa götürür. Bunun içindir ki bu kurum geleceğimiz bakımından büyük önem arz etmektedir.” dedi. Bahaettin Karakoç’un mütevazı ve candan davranışı onun uzun süre öğrencilerin ilgi odağı olmasını sağladı ve öğrenciler bol bol üstad şairle fotoğraf çektirme ve sohbet etme  imkânı buldular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER