KAHRAMANMARAŞ'TA YETİŞTİLER, İSTANBUL'DA YARIŞIYORLAR!

TEMMUZ İÇİN VİZE ALDILAR

KAHRAMANMARAŞ'TA YETİŞTİLER, İSTANBUL'DA YARIŞIYORLAR!

 Kahramanmaraş'ta bedensel engelli yüzücüler, Kahramanmaraş'ta başladıkları spor hayatına İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da devam ediyorlar.

Kahramanmaraşlı yüzme antrenörü Osman Çullu'nun keşfettiği ve büyük emekler verdiği iki sporcu, bir süre önce Kahramanmaraş'taki spor hayatlarına nokta koyarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesine katıldılar ve artık İstanbul temsilcisi adına yarışmalara katılıyorlar. Hırvatistan'da yapılan Uluslararası Paralimpik Yüzme Yarışları'nda ülkemizi temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sporcuları Beytullah Eroğlu, Özlem Kaya, Muhammed Ali Aydın ve İdil Beyza Alpan kendi gruplarında 12 altın, 2 gümüş ve 1 bronz kazandı.
Dünya Yüzme Şampiyonası'nın baraj ve prova niteliği taşıyan yarışlarda üst düzey bir performans sergileyen Milli sporcularımız, kendi engel gruplarında ( S ) 12 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük kazandılar.
TEMMUZ İÇİN VİZE ALDILAR
Beklentilerin üzerine çıkan ve gelecek vadeden sporcularımız ayrıca, elde ettikleri derecelerle tüm engel gruplarının değerlendirmesinde 3 Altın, 4 Gümüş madalya alarak ülkemizin gururu oldular. 
Hırvatistan'da yapılan önemli organizasyonda ismini derece ve madalyalara yazdıran Milli sporcularımız Beytullah Eroğlu,  Özlem Kaya ve Muhammed Ali Aydın, Paralimpik Yüzme Dünya barajını geçerek, Temmuz ayında İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazandılar.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hırvatistan'da yapılan Uluslararası Paralimpik Yüzme Yarışları'nda kendi gruplarında 12 altın, 2 gümüş ve 1 bronz kazanan Beytullah Eroğlu, Özlem Kaya, Muhammed Ali Aydın ve İdil Beyza Alpan için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç'ın yayımladığı tebrik mesajı şöyle:
BAKAN'IN KUTLAMA MESAJI
"Hırvatistan'da yapılan Uluslararası Paralimpik Yüzme Yarışları'nda ülkemizi başarıyla temsil ederek  kendi gruplarında 12 altın, 2 gümüş ve 1 bronz kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sporcuları Beytullah Eroğlu, Özlem Kaya, Muhammed Ali Aydın ve İdil Beyza Alpan'ı kutluyorum. Milli sporcularımız Beytullah Eroğlu,  Özlem Kaya ve Muhammed Ali Aydın, Paralimpik Yüzme Dünya barajını geçerek Temmuz ayında İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazandılar. Londra'da da büyük başarılar elde edeceklerine inanıyorum. Bu  gururu bizlere yaşatan sporcularımıza ve başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."             
Hırvatistan'da sona eren yarışlarda sporcularımız  Beytullah Eroğlu,  Özlem Kaya, Muhammed Ali Aydın ve İdil Beyza Alpan girmiş oldukları yarışlarda kendi engel gruplarında ( S ) 12 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük kazandılar. Ayrıca tüm engel gruplarının değerlendirmesinde 3 altın , 4 gümüş madalya alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. 
Sporcularımızdan Beytullah Eroğlu,  Özlem Kaya ve Muhammed Ali Paralimpik Yüzme dünya barajını geçerek Londra'da yapılacak dünya şampiyonasına katılma hakkı kazandılar. (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER