KAHRAMANMARAŞ’TA ÇÖPLÜK ALANLAR AĞAÇLANDIRILARAK ISLAH EDİLİYOR

FİDAN DİKİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

 KAHRAMANMARAŞ’TA ÇÖPLÜK ALANLAR AĞAÇLANDIRILARAK ISLAH EDİLİYOR
 - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentteki çöplük alanların ağaç dikilerek ıslah edildiğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesince Aksu Mahallesi'ndeki 80 dönümlük bir alanda koruluk oluşturmak için fidan dikim töreni düzenlendi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı İmran Kılıç’ın duası ile başlanan törende, Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ile Kahramanmaraş Milletvekili adayları Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, İlker Çitil, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata ve şube müdürleri ile eski çöplük alanına fidan dikildi.
Erkoç, burada yaptığı konuşmada, Aksu Mahallesi'nde 80 dönümlük bir alanda ağaçlandırma çalışmaları kapsamında burada bir koruluk oluşturulacağını söyledi.
Bu alana akasya, erguvan ve dış budakdan oluşan 6 bin 400 civarında ağaç ile bir koruluk oluşturulduğunu dile getiren Erkoç, şunları kaydetti:
"Islah edilen eski çöplük alanını ağaçlandırıyoruz. Daha önce çöplük alanı olarak kullanılan bu alan ıslah edildi ve yeşil alana dönüştürülecek. Bu dönüşümün sağlanması ile burasının çöplük alanı olduğu izlenimi ortadan kaldırılacak. Bunun haricinde hemen yakınından geçen Aksu Nehri de DSİ tarafından ıslah edilecek. Ayrıca bu alanın yanına Kamyon Garajı ve Eğitim Pisti yapacağız. Kahramanmaraşımızın etrafını çok daha güzel hale getiriyoruz."
17 Nisan'da yüzde 91'i hibe kapsamında atıksu arıtma ihalesi düzenleneceğini bildiren Erkoç, projenin bittiğinde, Aksu Nehri ve Sır Barajı'na akan evsel atıkların arıtılacağını, bu sayede de kentin daha temiz bir çevreye kavuşmuş olacağını, Aksu Nehri ve Sır Barajı'nın daha temiz hale getirmiş olacaklarını sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER