KAHRAMANMARAŞ'TA ÖĞRENCİLERE BİSİKLET DAĞITILDI

YENER, HAREKETLİ YAŞAM SAĞLIK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

KAHRAMANMARAŞ'TA ÖĞRENCİLERE BİSİKLET DAĞITILDI









KAHRAMANMARAŞ'TA ÖĞRENCİLERE BİSİKLET DAĞITILDI

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki bazı okullara öğrencilerin fiziksel aktivitelerinin arttırılması amacıyla 99 bisiklet ve kask dağıtıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Afşin’e gönderilen 99 bisiklet kent meydanında düzenlenen törenle okullara dağıtıldı. 


Törende konuşan Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve 'bisiklet modülü' dersini uygulayan okullara bisiklet dağıtıldığını, kendilerinin de bu kapsamda bin bisiklet dağıttığını söyledi. 


Hareketli yaşamın sağlık açısından önemine vurgu yapan Yener, "Okullarımıza dağıttığımız bisikletlere öğrencilerimizin kazasız belasız bir şekilde aktivitelerini gerçekleştirmelerini ümit ediyorum. Hareketli yaşam insan hayatı açısından çok önemli, fakat hareketin çocukluktan başlaması daha önemli. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat etmemiz gerekiyor. Hareketli bir insan, kalp, damar hastalıkları, obezite, kanser gibi hastalıklara karşı daha dirençli olur" diye konuştu.

Konuşmanın ardında Afşin Atatürk Ortaokuluna 40, Hüyüklü Ortaokuluna 38 ve Çobanbeyli İmam Hatip Ortaokuluna 21 bisiklet ve kask verildi. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER