KAHRAMANMARAŞ’TA BİR İLK

SAĞLIĞINA KAVUŞAN HASTA TABURCU EDİLDİ

KAHRAMANMARAŞ’TA BİR İLK
  

KAHRAMANMARAŞ’TA BİR İLK

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde bir ilke daha imza atıldı.

 

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine  kilo kaybı, yutma  güçlüğü halsizlik şikayetleri ile gelen hastaya başarılı bir laparoskopi+torokotomi ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyattan sonra sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

 

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi

genel cerrahi polikliniğine kilo kaybı, yutma güçlüğü, halsizlik şikayetiyle başvuran 30 yaşındaki bayan hastada yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda distal özefagus tümörü tespit edildi. Tümör özefagusu tam opstüripte etmesi nedeniyle neoadjuvant kemoterapisi planlanamadı. Bu durumda hastaya cerrahi planlandı. Hastaya hybrid ivor-lewis (laparoskopi+torokotomi) ameliyatı planlanmış 20.04.2016 tarihinde hastaya ameliyat gerçekleştirildi. Post up takiplerinde ek sıkıntısı olmayan hasta önerilerle taburcu edildi.

Başarılı ameliyatı Tıbbi Hizmetler Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Eyup Pircanoğlu, Gastroenterolojik Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Bahtiyar Muhammedoğlu, Başhekim Yardımcımız ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Onur Peker birlikte gerçekleştirdiler.




Kaynak: necipfazildh.saglik.gov.tr

 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 05:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER