KAHRAMANMARAŞ’IN TEK KİŞİLİK PROTESTOCUSU ALİ BİLİR:

BOĞAZKESEN VE KANLIDERE CADDELERİNİN İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLSİN

KAHRAMANMARAŞ’IN TEK KİŞİLİK PROTESTOCUSU ALİ BİLİR:













KAHRAMANMARAŞ’IN TEK KİŞİLİK PROTESTOCUSU ALİ BİLİR:

“BOĞAZKESEN VE KANLIDERE CADDELERİNİN İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLSİN”

Kahramanmaraş’ın tek kişilik protestocusu Ali Bilir, Kahramanmaraş’ın en eski caddelerinden olan Boğaskesen ve Kanlıdere Caddelerinin isimlerinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.


Açtığı pankartlarla görsel ve yazılı basına konu olan ve bu nedenle de tek kişilik protestocu olarak bilinen Ali Bilir, açtığı pankartla yine dikkatleri çekti.

Ali Bilir,  Konu Kanlıdere ve Boğazkesen caddesi isimlerinin değiştirilmesi  (şehirler değişiyor 3’e 5’e bölünüyor.  Ailesinin boğazından kesip işini aşını muhacir kardeşleri ile bölüşen Kahramanmaraş,  Kanlıdere ve Boğazkesen caddelerinin isimlerinin Şanlı Maraş ve Barış Caddesi olarak değiştirilsin”  yazılı dövizle Kahramanmaraş’ın en işlek caddesinde dolaşarak vatandaşların  dikkatlerini çekti.

Bazı vatandaşlar Ali Bilir’e destek verirken bazıları da bu pankartın açılmasını yersiz ve zamansız buldu.

Protestocu Ali Bilir, Yetkililerin bu konuya duyarlı olması gerektiğini  belirterek, “Son yıllarda komşu ülkelerimizde bir çok olaylar oluyor, yüzlerce vatandaşlarımız ölüyor. Türkiye’de ise bir türlü terör saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Artık bir barış ortamının sağlanmasını istiyorum. Türkiye’nin ve komşu ülkelerimizde büyük olaylar olurken şehrimizde bazı caddelerin isimlerinin Boğazkesen, Kanlıdere  olduğunu bu cadde simlerinin barış  adına değiştirilerek ilk adımın atılması gerektiğini söyledi.

Bilir, Bu  caddelerin isimlerinin de Şanlı Maraş ve Barış gibi isimlerin verilmesi gerektiğini de ifade etti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER