KAHRAMANMARAŞ TEKNOKENT YÖNETİCİ AŞ. KURULDU

Kahramanmaraş’ta üniversite ve sanayi işbirliğini artırarak, AR-GE çalışmalarına hız verecek Teknokent Yönetici A.Ş. kuruldu

KAHRAMANMARAŞ TEKNOKENT YÖNETİCİ AŞ. KURULDU
Valilik, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve iş dünyasının bir araya gelmesinin ardından kentte teknoloji bölgesi oluşturmak için yapılan girişimlerde sonuca ulaşıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yapılan başvurunun kabul görmesi ve Bakanlar Kurulu oluruyla Teknokent Yönetim A.Ş.’nin kurulmasına karar verildi. Konunun resmi gazetede yayımlanmasının ardından bu gün bir araya gelen şirket ortağı tüzel kişiler ve iş dünyası temsilcileri protokol imzaladı.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Servet Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile proje ortağı sanayiciler tarafından imzalanarak hayata geçen Teknokent’le AR-GE çalışmalarının önü açılarak, proje başvurularına başlandı.

KSÜ’deki imza töreninde konuşan Rektör Karaaslan, Teknokent’in kurulması için yoğun çaba gösterildiğini belirterek, emeği geçenleri kutladı. Karaaslan, “Şirketimiz bu gün kuruldu ve tescil edildi. Kahramanmaraş Teknokent Yönetim A.Ş. bu gün itibariyle kurulmuş bulunuyor. Üniversite ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi günümüzde hem üniversiteler hem de sanayimiz ancak orijinal fikirler ortaya koyarak ve bunları üretime dönüştürerek ayakta kalabilecek. Eğer biz kendi orijinal fikirlerimizi hayata ve üretime geçirebilirsek geleceğimiz çok daha parlak ve gelişmemiz ancak böyle mümkün olabilecektir. İşte Teknokent’te özellikle bu çerçevede yeni fikirlerin hayata geçirilip, üretime dönüşmesiyle üniversite ve şehrimiz rekabet edebilir hale gelecektir.” diye konuştu.

Karaaslan, AR-GE faaliyetlerinin alanına ilişkin yöneltilen bir soruya ise Teknokent’tin ilerleyen aşamalarda belirli bir alan üzerinde ihtisaslaşabileceği cevabını verdi. Karaaslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz belki ilerde belli bir konuda Teknokentimiz ihtisaslaşabilir ve belli bir konuya ağırlık verebiliriz. Ama şimdi başvuran şirketleri elbette ki değerlendireceğiz, kabul edeceğiz. Ama belki ilerde sadece tekstil konusunda Türkiye’de ön plana çıkabiliriz. Ama bunu gelişmeler gösterecek. Biz şu an ÜSKİM üst katında müracaatları kabul etmeye başlayacağız.”

KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, MADO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur ve proje ortaklarının katıldığı programın son bölümünde öğle yemeği yendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER