KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞTU

KİTAP ALMA HEYECANI İÇİN KUMBARA

KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞTU

 Kahramanmaraş'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" projesi kapsamında kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri ödüllendirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Said Kırmacı Toplantı Salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, projenin detaylarını anlatarak, okuma heyecanını üst düzeye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Düşünen, ufku geniş bireylerin yetişmesinde kitap okumanın öneminin yadsınamaz olduğunu belirten Müdür Akkurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin kitap okumaya olan ilgisini artırmak, anlama yeteneklerini geliştirerek akademik başarısına katkı sunmak amacıyla kitap okuma odaklı "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.
66 okulda gerçekleştirdikleri Okur-Yazar buluşmalarıyla öğrencilerin okudukları kitapları yazan yazarlarla yüz yüze söyleşiler gerçekleştirmelerini ve onlarla tanışmalarını sağladıklarının altını çizen Müdür Akkurt, şöyle konuştu; "Ahmet Günbay Yıldız, Ali Erkan Kavaklı, Vehbi Vakkasoğlu, Bestami Yazgan, Cihan Aktaş, gibi tanınmış yazarlarımız öğrencilerimizle sohbetler gerçekleştirdi, kitaplarını imzaladı ve onların meraklı sorularına cevap verdiler. Katılmış olduğum programlarda öğrencilerimizin okumaya ve yazarlarımıza karşı ilgileri bizleri memnun etti" dedi.
KİTAP ALMA HEYECANI İÇİN KUMBARA
Akkurt, projenin ikinci aşamasında öğrencilere kendi birikimleriyle kitap alma zevkini yaşatmak amacıyla okullarda kumbaralar dağıttıklarını da belirtti. Projenin bir sonraki aşaması olan kitap şenliklerinde öğrencilerin birikimleriyle kendi seçtikleri kitapları almaları, kitap alma heyecanı yaşamaları bizlerde geleceğe dair umut ışığı oldu diyen Akkurt, şunları kaydetti:
"Tüm ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz 10 farklı kitap şenliği etkinliğiyle öğrencilerimiz farklı kitaplarla karşılaşma imkânı buldu. Yazar-Okur buluşmalarına kitap şenliklerinde de devam ettik ve yazarlarımızı ilçemizdeki öğrencilerle buluşturma imkânı bulduk. Sibel Eraslan, Bahadır Yenişehirlioğlu, İbrahim Ünsal gibi yazarlarımız minik okurlarıyla buluştu. Projemizin son aşamasında, daha önceden belirlemiş olduğumuz kitaplarla 4 farklı kategoride kitap okuma yarışması düzenlendi. Okuma heyecanını üst düzeye çıkarmayı amaçladığımız yarışmamıza 2 bin 400 öğrencimiz katıldı. İki aşamalı gerçekleştirdiğimiz yarışmanın finalinde kendi okullarında birinci olan 653 öğrencimiz okudukları kitaplardan yarışmaya katıldı. Final yarışmasında özellikle dikkatimizi çeken ve bizi memnun eden ilk kategorimiz olan 3 ve 4. sınıflarda bin 100 öğrencimizin yarışmaya katılması ve bu öğrencilerimizden 34'ünün tüm soruları cevaplamasıydı."
Müdür Akkurt'un konuşmasından sonra ödüller dağıtıldı. Düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar, play-statioonn ve bisiklet hediye edildi.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER
Kitap Okuma Yarışması Final Sınavı'nda İlkokul 3 ve 4. Sınıflarda birinciliği Onikişubat Kılavuzlu Abdulgani Seyithanoğlu İlkokulundan Rabia Pul, ikinciliği Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulundan Elif Temircik ve üçüncülüğü de Göksun Yunus Emre İlkokulundan Burak Özdemir aldılar. Tam puan alan öğrenciler ise şöyle oldu:
Ceylin Naz Güneş (Dulkadiroğlu Yaşar Gölcü İO), Gökçen Sarılmış (Onikişubat Ayşe Gümüşer İO), Hanım Samsa (Pazarcık Atatürk İO), Yusuf Akaslan (Onikişubat Fatih Şekkeli İO), Zeynep Bozoğlu (Göksun Turna Bucağı İO), Ayşenur Göl (Dulkadiroğlu Sarıkaya İO), Seher Betül Kalkan (Onikişubat Hasan Balcı İO), Yunur Emre Uncuer (Göksun Yunus Emre İO), İbrahim Balbaba (Dulkadiroğlu Özel Öz Derya İO), Yaren Demir (Dulkadiroğlu Şehir Mıllış Nuri İO), Bengisu Coşkun (Pazarcık Cengiz Topel İO), Mahmut Çavdar (Dulkadiroğlu Atatürk İO), Fatma Gül Pancar (Onikişubat Ahmet Bayazıt İO), Kübra Ceritlioğlu (Dulkadiroğlu Beşenli İO), Mustafa Doğan (Dulkadiroğlu Şehir Mıllış Nuri İO), Meryem Vera Nurdoğan (Andırın Mehmet Akif Ersoy İO), Ali İhsan Toraman (Dulkadiroğlu Fatih İO), Halil İspir (Andırın Cumhuriyet İO), Fatmanur Keleş (Andırın Mehmet Akif Ersoy İO), Tayyip Bozkurt (Andırın Mehmet Akif Ersoy İO), Yusuf Enes Aydoğan (Dulkadiroğlu Ziya Gökalp İO), Abdullah Kebeli (Elbistan Gazipaşa İO), Beyzanur Önat (Elbistan Şehit Er Ali Beyaz İO), Şerife Sivaslıoğlu (Göksun İstiklal İO), Merve Sueda Aydın (Onikişubat Kocatepe İO), Melike Gök (Onikiuşbat Şehit Evliye İO), Berha Nur Karpuz (Onikişubat Şehit Fatih Gök İO), Eylül Herek (Onikişubat Şehit Fatih Gök İO), Emine Yaren Kar (Onikişubat Tekir İO), Ayşe Yaren Erdoğan (Türkoğlu Beyoğlu Aşağı Sarılar İO), Enes Akar (Türkoğlu Beyoğlu Yenimahalle İO).
Kitap Okuma Yarışması Final Sınavı'nda Ortaokul 5 ve 6. Sınıflarda Dulkadiroğlu İMKB Doğukent Ortaokulundan Ahmet Hakan Gökşenli birinci olurken; Onikişubat Serhan Çalık Ortaokulundan Hamid Said Kocabey ikinci ve Dulkadiroğlu Kanuni Ortaokulundan Erdem Kuru da üçüncü oldular. Kitap Okuma Yarışması Final Sınavı'nda Ortaokul 7 ve 8. Sınıflarda ise birincilik Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Ortaokulundan Beyzanur Menemen'in olurken, ikincilik Onikişubat Abdurrahim Karakoç Ortaokulundan İrem Kara'nın ve üçüncülük te Onikişubat Cahit Zarifoğlu Ortaokulundan İlayda Özgün'ün oldu.
Kitap Okuma Yarışması Final Sınavı'nda Lise Kategorisinde ise Onikişubat Süha Erler Anadolu Lisesinden Zeynep Uymaz, Afşin Afşin Fen Lisesinden Ezgisu Güneş ve Andırın Andırın Anadolu İmam Hatip Lisesinden Sebahat Kuşçu ilk üç dereceyi alarak ödül almaya hak kazandılar.
ÖDÜLLERİ PROTOKOL DAĞITTI
Düzenlen programa katılan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Erantepli, Dulkadiroğlu Belediye Başkan V. Muharrem Kalkan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat öğrencilerin ödüllerini verirken, törene öğrenci aileleri ve öğretmenleri de katıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER