YİNE VE YENİDEN AK PARTİ

YİNE VE YENİDEN AK PARTİ

YİNE VE YENİDEN AK PARTİ

 TBMM'nin 25. Dönem Milletvekilleri'nin belirlendiği genel seçimlerde, Kahramanmaraşlılar AK Parti'den 6 vekili TBMM'ye gönderirken; MHP'den de 2 isim yeni dönemde Kahramanmaraş Milletvekili olarak TBMM'de yer alacaklar. CHP ise bu kez, Kahramanmaraş'tan vekil çıkaramadı.

Gazetemizin baskıya hazırlandığı saatlerde Anadolu Ajansı'nın açıkladığı sonuçlara göre ülke genelinde AK Parti yüzde 41,19, CHP yüzde 25,26, MHP yüzde 16,61 oy alarak TBMM'ye girerken; barajı geçip geçmeyeceği çokça tartışılan HDP ise yüzde 12,30 ile barajı geçiyor. Diğer partiler ve bağımsızlar ise yüzde 4,64'te kaldılar.
İlk sonuçlara göre (açılan sandıklar yüzde 55) TBMM, yeni dönemde 260 AK Partili, 130 CHP'li,  82 MHP'li ve 78 de HDP'li isimlerden oluşacak. Bu seçimlerde hiçbir bağımsız aday TBMM'ye girmeyi başaramıyor. Böylece TBMM'de yeni dönemde dört parti grup kurma hakkını elde edecek..
Kahramanmaraş'ta ise resmi olmayan kesin sonuçlara göre; AK Parti yüzde 61,24 oyla 6 milletvekili alırken, Kahramanmaraş'ın anamuhalefeti olan MHP ise bu seçimlerde oylarını yüzde 20,01'de vekil sayısını da 2'ye yükseltti. Kahraman-
maraş'ta yüzde 8,56 oy alan CHP ile ülke barajını geçen ve 75 milletvekili çıkaran HDP'nin ise Kahramanmaraş'ta oyları yüzde 5'11de kalırken; Milli İttifak kuran SP ile BBP'nin oyları yüzde 3,49 oy aldı. oyların yüzde 1,59'nu ise diğer partiler aldılar.
Böylece TBMM'nin 25. Dönemi'nde Kahramanmaraş Milletvekili olarak AK Parti'den Mahir Ünal, Nursel Reylanlıoğlu, Veysi Kaynak, Sevde Bayazıt Kaçar, Mehmet Uğur Dilipak ve İlker Çitil ile MHP'den Fahrettin Oğuz Tor ve Sefer Aycan yer alacalar. Yeni milletvekillerinin Cuma günü mazbatalarını almaları bekleniyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER