'KABÖDER SAĞLIK’ GAZETESİ OKUYUCULARI İLE BULUŞTU

'KABÖDER SAĞLIK’ GAZETESİ OKUYUCULARI İLE BULUŞTU

 'KABÖDER SAĞLIK’ GAZETESİ OKUYUCULARI İLE BULUŞTU
 'KABÖDER SAĞLIK’ GAZETESİ OKUYUCULARI İLE BULUŞTU

Kısa Adı KABÖDER olan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan KABÖDER SAĞLIK Gazetesi’nin ilk sayısı okuyucuları ile buluştu.

Gazetenin içeriğinde genel olarak sağlıkla ilgili halkı bilgilendirici haberler ve röportajlar yer alırken, organ bağışının önemini vurgulayan haberler daha ağırlıklı  yer alıyor. 12 Sayfa olarak okuyucuları ile buluşan KABÖDER SAĞLIK Gazetesi’nin tüm sayfaları renkli olarak basıldı.

Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, bu gazeteyi çıkartmaktaki tek amaçlarının  böbrek ve diyaliz hastalığının tanıtılması, organ bağışının ne derece önemli olduğu konusunda toplumu bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Çöplü, Derneği faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunarak,  “Temel insan haklarının sağlık hizmetleri sahasındaki  yansıması olan  başta Türkiye Cumhuriyeti anayasası  olmak üzere, diğer mevzuatlarla ve  milletlerarası hukuki  metinlerle de  kabul edilen hasta haklarının korunması amacıyla  ülke genelinde böbrek ve  diyaliz hastalığının  tanıtılması, böbrek yapısı fonksiyonu  hastalıkları ile  hipertansiyon ve  bunlarla ilgili toplumun bilgilendirilmesi  ilimizde yoğunlaşan etik ve bilimsel kurallardan ödün vermeden vakfı anlayışında çağdaş ve toplumun bilinçlendirilmesi  ile böbrek sağlığı politikalarının oluşmasına katkıda bulunan bir sivil toplum örgütü olarak faaliyette bulunmak için  tüm hasta ve hasta yakınlarına  derke imkanları doğrultusunda yardımda bulunmaktır“ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 03:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER