İŞTE POYRAZ, İŞTE PROJE, İŞTE TESİS

Sevmeyenler ne derse desin. Belediyeden rant elde edemedikleri için çatır çatır çatlayanlar çatlarsa çatlasın

İŞTE POYRAZ, İŞTE PROJE, İŞTE TESİS

Mustafa Poyraz’ın bu şehre ve bu şehir halkına yaptıklarını kıskandıklarından tansiyonları varsın fırlasın, hatta Mustafa Poyraz’ı Büyükşehir Belediyesi koltuğunun en güçlü tek layık adayı bildiklerinden şeker hastalığına yakalananlar varsın yakalansın.

Ayılana gazoz bayılana limonnnn…

Ben bin seçimde bir tek oyumu vermesem de, elimi vicdanıma koyup açık yüreklilikle ilan ediyorum ‘Bugüne kadar Kahramanmaraş’ıma ve Kahramanmaraşlıma yaptığınız hizmetlerden dolayı önünüzde düğmemi ilikleyip saygı ile eğiliyorum Sayın Başkan Mustafa Poyraz.’

Heyyy gidi günler heyyyyy…

Bir geçerdiiii mübarek pir geçerdi.

Bu şehrin sokaklarında ne mii çöp kamyonu

Mahalleye girdiği, yaydığı kokusundan, geçtiği sokak arkasında akıttığı sudan belli olurdu. Damperinden sızan çöpün akan suyu, bırakın günlerce kokmasını toprakta bile silinmeyen iz bırakırdı… Ya vahşi çöp dağının olduğu Aksu Mahallesi… Anlatmaya kelimeler kafi gelmez.

O günlerden bu güneeee…

Türkiye’nin en modern üç katı atık bertaraf tesisinden birine kavuşturdu Mustafa Poyraz bu şehri.

Özellikle son yıllarda sürdürdüğü çalışmalar ve ürettiği projeler ile Kahramanmaraşlılara daha rahat bir yaşam alanı sunmaya gayret gösteren Mustafa Poyraz’ın kaptanlık yaptığı Kahramanmaraş Belediyesi, katı atık bertaraf tesisleri projesinde de çok şükür sona geldi. Yüzde 85’i tamamlanan ve toplamda 550 dönüm arazi üzerine kurulan modernliğinin yanında çevre ve sağlık açısından da son derece uyumlu bir tesis bana göre. Kahramanmaraşlıları daha huzurlu ve sağlıklı bir çevrede yaşatmak için gece gündüz çalışan Mustafa Poyraz yönetimindeki Kahramanmaraş Belediyesinin hayata geçirdiği en önemli projelerden biri.

Hem aylar sonra Büyükşehir olacak bu şehrin hem de ilçe ve beldelerin bu alanda yıllar yılı yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırmış olacak…

Yıllarca sürüncemede kaldı. Narlı ovasıydı, pazarcık yuvasıydı derken nihayet en güzel yer bulundu ve işte şunun şurasında birkaç ay sonra tamamlanacak. Türkiye’nin en modern üçüncü katı atık bertaraf tesisine kavuşmuş olacağız.

Bence Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın bu hizmetin buraya yapılmasına kendince muhalefet edenleri sırf konuşmak için konuşanları Rüzgar eser kokusu gelir, suyu akar kirlenir, kedi kaçar, püsük koşar, at zıplar tavut hoplar deyip fakir fukara edebiyatı ile laf salatası yapanları tesisin açılışına özellikle davet etmeli.

Ve sözüm ona’ların konuşmalarının ne kadar boş, ne kadar tutarsız olduğunu gözleriyle görmelerine sağlamalıdır.

 

(29 Haziran 2012 Sabah Gazetesi Güney ekinden alınmıştır. Sırrıberk Arslan’ın köşesidir)      

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER