İMDAT, "KAHRAMANMARAŞ FUARLARINA SAHİP ÇIKIYOR"

TEKNİK ALTYAPI İLE İLGİLİ BİRÇOK SIKINTIMIZ VAR

İMDAT,

 Uluslararası Tekstil Fuarı ve Kahramanmaraş Tarım Fuarı’nın organizasyonunu yapan ECR Fuarcılık, düzenlediği yemekli toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil fuarı ve Tarım Fuarı hakkında bilgi veren ECR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa İmdat, gerçekleştirilen organizasyonların var olan eksikliklere rağmen ortak çalışma sonucu başarı ile tamamlandığını ifade etti.
Fuarların düzenlendiği şehre önemli ölçüde katkı sağladığına vurgu yapan ECR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa İmdat, sektörün inanma ve güvenme zorluğu çektiğini ancak bunun zamanla giderileceğini aktardı. Gerçekleştirilen fuarların Kahramanmaraş’ta ilk olması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığını belirten İmdat, ancak bunların da Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla başarıyla giderildiğini aktardı.
KAFUM’un uluslararası fuar organizasyonları için teknik alt yapısının yetersiz olduğunun altını çizen İmdat, bunların yerel yöneticiler tarafından tespit edilmesi ve daha net bir şekilde ortaya konması gerektiğini kaydetti.
“TARIM FUARINDA 15 BİN 850 GİBİ BİR ZİYARETÇİ RAKAMINA ULAŞTIK”
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Tekstil Makineleri ve Tarım Fuarı hakkında bilgi veren İmdat şunları dile getirdi: “Tekstil makineleriyle başladığımız organizasyonlar Tarım fuarıyla devam etti, Perşembe günü inşaat ve kentsel dönüşüm fuarıyla bu yıl için son bulacak. İlk olarak düzenlediğimiz Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı, 22 ülkeden 267 katılımcının 76 makine sergilemesiyle son buldu. Yaklaşık 8 bine yakın bir ziyaretçinin teveccühü oldu, iki ülkeden, İran ve Mısır’dan ziyaretçilerimiz oldu. Onun haricinde 23 ilde fuarla ilgili olarak şehrimize ziyaret söz konusu oldu. Fuarı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirdik. Hemen akabinde Düzenlemiş olduğumuz Tarım fuarı ise Tarım Gıda İl Müdürlüğü ve Ticaret Odamız işbirliğiyle gerçekleştirildi. Onun katılımcı sayısı yüze yakındı. Tarım fuarı ilk fuar olması münasebetiyle uluslararası katılım yoktu, izlemek istediler. 12 ayrı şehirden katılımcı olarak gelen firmalarımız vardı. 15 bin 850 gibi bir ziyaretçi rakamına ulaştık, ilk fuar olması hasebiyle ondan da çok memnunuz, Maraş fuarlarına sahip çıkıyor, Maraş bu tür etkinliklere sahip çıkıyor. Bir takım eksikliklerimiz, bir takım aksaklıklarımız var bunları da gözlemliyoruz. Bir sonraki dönemde bu aksaklıkların nasıl giderileceği yaptığımız eksikliklerin neler olduğuyla ilgili biz öz eleştiri de yapıyoruz, bu konuyla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Perşembe günü inşaat fuarının açılışını gerçekleştireceğiz, inşaat da ilk kez gerçekleştirilen fuar.  Fuarların ilk kez gerçekleşmesinden dolayı çeşitli zorluklar içerir, inanma zorluğu, güvenme zorluğu gibi. Sektörün bu inancını, güvenini sağlamamız gerekiyor. Bu süreç zaman alan bir süreç.”
“OTELLERİN DOLU 
OLMASI OTEL KAPASİTESİNİN YETERSİZ OLDUĞU ANLAMINA DA GELİYOR”
Fuar organizasyonlarının yapıldığı şehre önemli ekonomik katkıları olduğuna dikkat çeken İmdat 
şunları konuştu: “Fuarcılığın şehre çok ciddi katkıları var, onlara da değinmek lazım. Fuar organizasyonları fuar şirketiyle, fuara katılanların ya da fuarı ziyaret edenlerin ticari olarak kazanç sağladığı organizasyonlar değil, yani salt olarak böyle değil, böyle olsa bile böyle değil. Tekstil makineleri fuarında örnek verdim, tekstil makineleri fuarında 800’ün üzerinde yabancı uyruklu kişi şehrimizde konakladı, misafir oldu, otellerimizdeki doluluk oranını misafirlerimiz geldikçe fark etmişsinizdir, bütün otellerimiz dolu idi. Tabi ilk kez böyle bir uluslar arası organizasyonun gerçekleşmesinden dolayı yaşanan birçok aksaklık var. Otellerin dolu olması otellerin aksadığı anlamına da geliyor otel kapasitesinin yetersiz olduğu anlamına da geliyor. Yine fuar organizasyonlarına gelen misafirlerin araç kiralama ya da turizm hizmetleriyle ilgili satın aldığı hizmetler de şehrin ekonomisinin canlanmasına, hareketlenmesine neden oluyor. Gelen ziyaretçilerin şehre bıraktığı para dünya ortalaması olarak 2 bin Euro’dur.”
“TEKNİK ALTYAPI İLE İLGİLİ BİRÇOK SIKINTIMIZ VAR”
Mevcut fuar alanının teknik olarak birçok sıkıntısı olduğuna dikkat çeken İmdat şöyle konuştu: “Teknik altyapı ile ilgili birçok sıkıntımız var, bu sıkıntıların da böyle organizasyonlarla adım adım görülmesi lazım. Yerel yöneticiler tarafından tespit edilmesi lazım, daha net ortaya konulması lazım. Bunlar da en iyi fuarlar aracılığıyla yaparız. Bu eleştirileri yaparken yıkıcı değil yapıcı olmak amacımız. Fuar alanın altyapısı ile çeşitli kapasite eksiklikleri var, uluslararası fuar düzenlemeye çok uygun bir alt yapıya sahip değil. Bunu gerek ticaret odamızın gerek belediyemizin destekleriyle belli bir noktada çözmeye çalıştık, çözdük de çünkü katılımcı firmalarımız bu konuyla ilgili oldukça memnundular.”
Haber: Ersoy SEVİNÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER