26 OKULA “BEYAZ BAYRAK”

DENETİMLER 56 OKULDA YAPILDI

26 OKULA  “BEYAZ BAYRAK”
 Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, başvuru yapan 56 okuldan 26’sının yapılan denetimler ve değerlendirmeler sonucunda ‘beyaz bayrak’ ile ödüllendirildiğini belirterek, “Bu sertifikaları ve pirinç levhaları 2 yıl süreyle veriyoruz. 2 yıl süre içerisinde tekrar denetimlerimizi yapıyoruz onlarla ilgili olarak denetimler devam ediyor. Eğer iki yıl sonra yapılan denetimler de eksikliker tesbit edilirse bu ödüleri tekrar kendilerinden alıyoruz” dedi. 
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılında okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, örnek seçilen 26 okula törenle 'beyaz bayrak’ verildi.
Kahramanmaraş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, başvuru yapan 56 okuldan 26’sının yapılan denetimler ve değerlendirmeler sonucunda ‘beyaz bayrak’ ile ödüllendirildiğini belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt şunları ifade etti:  “Bu sertifikaları ve pirinç levhaları 2 yıl süreyle veriyoruz. 2 yıl süre içerisinde tekrar denetimlerimizi yapıyoruz onlarla ilgili olarak denetimler devam ediyor.  Okullarımızda 11 başlık altında tam 56 soruya cevap veren ve 90 ve üzeri puan alan okullarımız sertifika almaya hak kazanıyor. Bizler sağlıklı yaşamı yaşam standartlarını hayatın olağan akışı içerisinde aynı sürecin içerisine dâhil etmemiz gerekiyor. Bir yaşam standardı haline getirmemiz gerekiyor.  56 tane okulumuz müracaat etmiş. Değerlendirmelerin ne kadar sıkı yapıldığını anlatmak için söylüyorum, sadece 26 okulumuz bu sertifikayı almaya hak kazanmışlar.” dedi. 
Akkurt, “Böylesine önemli bir projeye gösterdikleri ilgiden dolayı okul müdürlerimizi tebrik ediyorum. Okullarımız tüm çalışanları ile bir ekip çalışması yaparak kurumlarını bu kriterlere uygun hale getiriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür eder, bayrak alan okullarımızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Programda bir konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abid Başarıcı şunları dile getirdi: “Bilindiği üzere Okul Sağlığı dendiğinde okulun çevresi dâhil sağlığı olumsuz etkileyen her türlü etmenin kontrolü, denetimi, öğretmen öğrenci ve okul personelinin sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülebilmesi, okul sağlığının korunması, bütün okulların bina ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi, bulaşıcı ve salgın hastalıklardan korunma maksadıyla, öğretmene, öğrenciye, veliye ve topluma sağlık eğitiminin verilebilmesi için yapılan çalışmaların tümü anlaşılmaktadır. Bu kapsamda her derece ve türdeki okulların sağlığının iyileştirilmesi, temizlik ve hijyen konularında teşvik edilmeleri maksadıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında ilki 03.08.2006 tarihinde başlatılıp, 2010 yılında tamamlanan ve 4 yıl süren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim kurumlarında uygulanan Beyaz Bayrak işbirliği Protokolü yürürlüğe girmiştir. Daha sonra uygulamanın başarılı sonuçlarının alınmasıyla birlikte projenin devamına ve protokolün yenilenmesine karar verilmiş, böylece 2010 yılında ikincisi başlatılmış ve dün itibariyle de 4 yıl süren bu protokol sona ermiştir.”
Konuşmaların ardından Elbistan Hacı Bektaş Veli Ortaokulu öğrencisi Tuğce Erdem Bedirhan Gökçe’nin ‘annem’ şiiri okundu. Tuğçe Erdem’in gözyaşı dökerek okuduğu şiir salondakileri duygulandırdı. Salondaki bazı katılımcılar, gözyaşı dökerek dışarı çıktı.
Tören, 26 okulun müdürüne Beyaz Bayrak, sertifika ve pirinç levhaların verilmesiyle sona erdi.
Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abid Başarıcı ile ödül verilen okulların müdürleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER