İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLER MÜFTÜYE BAKIN NE SORDU?

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLER MÜFTÜYE BAKIN NE SORDU?

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLER MÜFTÜYE BAKIN NE SORDU?
 CAMİ VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA PAZARCIK İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MÜFTÜ SEVİNÇ’E ANLAMLI ZİYARET…

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLER MÜFTÜYE BAKIN NE SORDU?

11-18 Ekim arasında kutlanan ve teması “Cami ve Namazla Arınma” olarak belirlenen camiler ve din görevlileri haftasını tebrik etmek için Pazarcık ilçe müftüsü Ahmet SEVİNÇ makamında ziyaret edildi.


Programı tertip eden Pazarcık İmam hatip Orta Okulu Müdürü Sıddık YUMRUTAŞ koordinatörlüğünde Müdür muavini Edip ÇİLO, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nuray BADEM,  İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile birlikte ilçe müftüsü Ahmet SEVİNÇ, Pazarcık din görevlilerini Temsilen Ali AKINCI, Hüseyin GERİZ, Mustafa BADEM ve Pazarcık Kuran kursu hocalarını temsilen kurs hocalarından Şemsi SEVİNÇ’İ ziyaret ettiler ve çiçek takdiminde bulundular. İlçe müftüsünün bu nazik ziyareti güler yüzle karşılamasından memnun olan öğrenciler ve Pazarcık müftüsü Ahmet SEVİNÇ arasında sıcak ve samimi muhabbetler geçti. Müftü Ahmet SEVİNÇ öğrencilere bazı ikramlarda bulunarak Başkanlığın yayınlarından olan kitaplar hediye etti.


Pazarcık müftüsü Ahmet SEVİNÇ 1986 yılından beri kutlanan camiler ve din görevlileri haftası hakkında yaptığı konuşmada camilerimizin ve din görevlilerinin toplumun eğitimi, birliği ve beraberliği meselelerinde oynadığı temel rollere değindi. Bu bilincin çağımızın gençlerine aktarılması temennileriyle sohbetini bitirdi.



 Bu sıcak sohbet esnasında Müftü Ahmet SEVİNÇ’E öğrenciler tarafından bazı sorular yöneltildi.

Pazarcık’a geldiğiniz günden bugüne kadar ne gibi çalışmalar yaptınız?


Öncelikle 5 katlı hafızlık kuran kursumuzun projesini çizdirdik ve inşallah ivedilikle inşaatın temellerini atacağız. Geldiğimiz sıralarda 14 olan aktif kuran kursu sayısını 27’ye çıkardık. Camilerimizin ve kuran kurslarının eksiklerini tespit ederek temin etmeye çalıştık. Yapım aşamasında olan camilerimizin bitirilip bir an evvel hizmete açılması için halkımızın da desteği ile yoğun çaba sarf ettik. Dini gün ve haftalarda diyanet işleri başkanlığımızın belirlediği temalar doğrultusunda halkımızı bilinçlendirmek için programlar tertip ettik.



Pazarcık’ın Dini kurallara, örf ve adetlere bağlılığı konusunda izlenimleriniz nelerdir?

Pazarcık Geldiğim günden bu yana dine, örf ve adetlerine bağlılık yönünden hayranlıkla izlediğim şirin bir ilçemizdir. Değerlerine önem veren, dini eğitim konusunda bilinçlenmiş bir halk yapısı vardır. Somut emarelerle dile getirecek olursak yazın kuran kurslarına kayıt olan öğrenci sayımız 2452’ye ulaşmıştır. Bu yoğun talebin altından hakkıyla kalkabilmek için 74 kuran kursu öğreticimizle birlikte hizmet verdik. Ayrıca geri dönüşüm olarak dini hayatta müşahede ettiğimiz gelişmeler de bu görüşümüzü desteklemektedir.


Camilerde İmam Hatip ve Müezzin Kayyumların görevleri genel olarak nedir?


Öncelikle bulundukları bölgelerde Dini hayatta önemli yer tutan bir takım organizasyonları icra etmek; yaz kuran kurslarında çocukların ve gençlerin dini eğitimi ile kış aylarında akşam kursları ile yetişkin dini eğitiminin sağlanmasında aktif rol almak; görevli olduğu caminin eksiklerini tespit edip giderilmesi için girişimde bulunmak.


Müftü Ahmet SEVİNÇ yöneltilen soruları öğrencilerin kafalarında soru işareti kalmayacak şekilde özenle cevapladıktan sonra bu kutlu misyonun daha güçlü ve koordineli bir şekilde yürütülmesi için gelecek nesillere özenle aktarılmasına vurgu yaparak dua etti. Bu duaya gönülden âmin diyen öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı çekilerek müftü beye yaptığı çalışmalardan ve güler yüzlü misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiler ve oradan ayrıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER