İL KANSER DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

KANSER İLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ

İL KANSER DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

 Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü “ İl Kanser Danışma Kurulu Toplantısı” yapıldı.

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Kontrol Birimi tarafından Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener’in başkanlığında “ İl Kanser Danışma Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastane temsilcileri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi Onkoloji bölümünden temsilciler, 11 Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlıklarından Temsilciler, İl Sağlık Müdürlüğünden temsilciler ve diğer Kamu Kuruluşları ile LÖSEV İl Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
     Toplantıya katılanlara, Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Kontrol Birim Sorumlusu Meral AY tarafından, İlimizde en sık görülen kanser türleri, kanser ile ilgili çalışmalar, tarama programları ve KETEM ‘in faaliyetleri hakkında , Aktif Kanser Kayıt Merkezi ve KETEM Sorumlusu Dr. Ayşe Ayfer GÖK aktif kanser kayıtçılığının önemi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi .Ayrıca Elbistan TSM Doktoru DR. Şenay BÜTÜN de Termik Santraller ve Elbistan ‘daki hastalık durumlarıyla ilgili bilgi paylaştı.
Toplantıda İlimizde yürütülen Kanserle Mücadele ile ilgili durumlar değerlendirilerek çeşitli öneriler ve kararlar alındı.
 Haber: Arzu SEVİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER