KARAKÜÇÜK, “2023 HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ”

SON DOSYA VALİ GÜVENÇER'E TESLİM EDİLDİ

KARAKÜÇÜK, “2023 HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ”

 Kahramanmaraş’ın sanayisine 100 yıl yetecek Tomsuklu OSB’nin son halini içeren dosya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildi.

 KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ve OSB Bölge Müdürü Durdu Mehmet Temizel, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e Tomsuklu için hazırlanan son dosyayı teslim etti. Dosya yapılan incelemenin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunuldu.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile yapılan toplantı sonrasında bir açıklama yapan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük : “Tomsuklu OSB’ye yatırım yapacakların uzun süreden bu yana beklediği dosya şu anda bakanlıkta nihai karar çıktıktan sonra OSB’nin tüm çalışmaları tamam olacak” dedi.
Karaküçük şöyle konuştu: “Kahramanmaraşlı iş adamları olarak 2023 hedefi için koyduğumuz 5 milyar dolarlık hedef, Tomsuklu OSB ile gerçek olacak. Yeni yatırımlar ile kurulacak sanayi tesisleri, söz verilen 5 milyar dolar hedefini yukarıya taşıyacak. Sanayi hamlesi ile modern tesisler Kahramanmaraş’ı kalkındıracak. Bununla birlikte G-20’ye başkanlık edecek Türkiye Küresel hasılanın yüzde 85’ine sahip, dünya genelinde toplam ticaretin yüzde 75’ini gerçekleştiren bu lige adım atmış olacak. Böylelikle 5 milyar dolar hedefi katlanarak artar. Tomsuklu OSB ile birlikte Pazarcık OSB içinde çalışmalarımız  devam ediyor”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER