GAZETELERİN DENETİMİ YAPILIYOR

RESMİ İLAN YAYINLAMA HAKKINA SAHİP GAZETELER DENETLENİYOR

GAZETELERİN DENETİMİ YAPILIYOR
Kahramanmaraş'ta yayımlanan yerel gazetelerin yıllık denetimleri yapılıyor. 
195  Sayılı Yasa gereği, her yıl ve gerektiğinde denetimleri Basın İlan Kurumu şubesi bulunan yerlerde kurum, bulunmayan yerlerde valilik tarafından yapılan gazetelerin denetimleri başladı. Kahramanmaraş'ta günlük olarak yayımlanan ve 195 sayılı yasa gereği resmi ilan yayımlama hakkına sahip olan gazetelerin denetimleri de bu yıl ilk kez Basın İlan Kurumu tarafından gerçekleştiriliyor.
1 Mayıs 2014 günü Kahramanmaraş'ta faaliyetlerine başlayan ve resmi ilan yayımlayan gazetelerin yasa gereği işlemlerini yürüten Basın İlan Kurumu, oluşturulan denetim kurulu aracılığı ile Kahramanmaraş Merkez (Dulkadiroğlu ve Onikişubat) ilçenin yanısıra gazete yayımlanan diğer ilçelerdeki gazetelerin durumlarını inceliyor.
Basın İlan Kurumu tarafından oluşturulan ve başkanlığını kurum denetçisi Kemal Uğuz, üyeliklerini kurum çalışanı Emrah Akkurt ve gazeteci Abid Vanlı'dan oluşan kurul, yasanın gazetelere yüklediği görevlerin yerine getirilip getirilmediğini inceliyor. Bu incelemeler sonunda da gazetelerin resmi ilan yayımlama konusu değerlendirilecek. Kurumun yıllık denetimlerine Basın İlan Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürü Soner Kavak ta eşlik ediyor. 
Denetleme kurulu, dün de Kahramanmaraş'ta günlük olarak yayımlanan Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesini denetledikten sonra, gazetemizde de bir denetim gerçekleştirdi. Gazetemizin denetimi sırasında gazetemiz sahibi Kemal Sayın ve Sorumlu Müdürümüz Akif Arlan ile fikir işçilerimiz de hazır bulundular. (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER