140 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK İKRAMI

140 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK İKRAMI

140 BİN KİŞİYE  SICAK YEMEK İKRAMI

 Büyükşehir Belediyesi, ramazanda 140 bin kişiye sıcak yemek ikram edecek.  Kahramanmaraş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, yaptığı açıklamada, aylar önce başladıkları ramazan hazırlıklarını tamamlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Ramazan süresince merkez ilçeler dahil tüm ilçelerde yaklaşık 140 bin kişiye sıcak yemek verileceğini ifade eden Yanardağ, bunun yanında 25 bin gıda paketi dağıtımının da devam ettiğini söyledi.
Haziran ayı sonuna kadar tüm hak sahiplerinin gıda paketlerini teslim alacağının altını çizen Yanardağ, "Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olan çadırlarda iftar öncesi ve sonrasında sosyal ve kültürel projeler kapsamında, meddah, orta oyunu, hacivat ve karagöz tiyatro gösterisi gibi etkinlikler düzenlenecek. Teravih namazı sonrasında ise kent meydanında kurulan Ramazan Sokağı'nda ramazan sohbetleri yapacağız" dedi.
Mobil mutfak aracılığıyla geçen yıl kurulan iftar sofraları ve dağıtımın geri dönüşümlerinin çok olumlu olduğunu dile getiren Yanardağ, bu senede aynı uygulamanın yapılacağını bu sayede ise yaklaşık 20 bin kişilik sofra kuracaklarını aktardı.
.Yanardağ, iftarda tüketilemeyen yemekleri ise israf etmeyerek çadır kent başta olmak üzere daha önceden belirlenen dernek ve vakıflar ile ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulaştırılacaklarını sözlerine ekledi.
(HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER