ERKOÇ ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

ERKOÇ ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

 

ERKOÇ ESNAF ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR


AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, esnaf ziyaretlerini Şeyh Adil Caddesinde sürdürdü. Ziyaret ettiği esnaflara projelerini anlatan Erkoç, vatandaşların güler yüzü ve samimi tavırlarıyla karşılanarak, büyük teveccüh gördü.
    Erkoç, esnaf turlarına ara vermeden devam ediyor. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte Şeyh Adil Caddesi esnafıyla buluşan Erkoç, ziyaret ettiği vatandaşlara büyükşehir yasasının getirdiği yenilikleri ve projelerini anlattı. Ziyaret ettiği her vatandaşla sıcak temas sağlayıp, samimi sohbetler gerçekleştiren Erkoç, gösterilen teveccühe layık olacaklarını söyledi.
  Gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşların isteklerini, taleplerini birebir dinleme fırsatı bulduklarını ifade eden Erkoç, "Çünkü her bir vatandaşımızın görüşü bizim için çok önemli. Biz Kahramanmaraş'ımız için en iyi projeleri hazırlamanın gayreti içindeyiz. Ancak onların bizlere ilettiği talepleri bizim yolumuza ışık tutuyor" dedi.
    "Şehr'ül Emin'in ne demek olduğunu biliyoruz" diyen Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: 
  "Bizler yerel yöneticiliğin nasıl yapıldığını ustamız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Biz onun talebeleriyiz. Yani Şehr'ül Emin'in ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Biliyorsunuz başbakanımız önce İstanbul'da, ardından da Türkiye genelinde dev projeler hayata geçirdi. Kahramanmaraş'ımızda da birbirinden önemli hizmetler yapıldı. İnşallah 30 Mart sonrasında da kentimiz için yepyeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemde de Kahramanmaraş'ımız için çok büyük yatırımları birbiri ardına hayata geçireceğiz. Bu şehirde yaşayan insanlar olarak hepimizin hayali, bu cennet şehrimizi daha da güzelleştirmek, gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş bırakmak. İşte bu anlayışla yola çıktık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah kentsel dönüşüm başta olmak üzere, turizmde, şehircilikte, sosyal belediyecilikte dev projeleri hayata geçireceğiz ve kentimizi Türkiye'nin incisi haline getireceğiz." 
  Esnafların yanı sıra, yolda karşılaştığı onlarca vatandaşla da diyalog kuran Erkoç, özellikle yaşlı vatandaşların hayır duasını aldı.

5 YILDA KAHRAMANMARAŞ?IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
  AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, her platformda vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Bekir Kılıç tarafından organize edilen toplantıda Doğukentlilerle bir araya gelen Erkoç, geçmişi anlatıp, geleceğe dönük plan ve projelerini paylaştı.
  Doğukent sakinlerinin yanı sıra şehrin çeşitli noktalarından gelen vatandaşların gösterdiği yakınlık, teveccüh ve sevgi gösterileri karşısında duygulanan Erkoç, hayal bile edilemeyen projelerin milletle omuz omuza verilerek bir bir gerçeğe dönüşeceğini söyledi.

  AK Parti İl Başkanı Mehmet Eken, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici teşkilat üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Erkoç, projelerini hayata geçirecek ilhamı geride bırakılan şanlı tarihinden ve milletin verdikleri destekten aldıklarını kaydetti.
  Erkoç, "Öncelikle beni böylesine duygulu bir ortamda kabul ettiğiniz için çok ama çok teşekkür ediyorum. Kardeşlerim biz çok küçük yaşlarda, ecdadımızdan, tarihimizden, medeniyetimizden aldığımız ilhamla bu milletin hizmetine talip olduk. Daha çocuk yaşlarda iken ?bu millet için taş üstüne taş koyabilir miyiz, acaba biz de tarihe adımızı yazdırabilir miyiz? düşüncesiyle bugünlere geldik ve siyasete girdik. İnşallah sizlerin desteğiyle yolumuza emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz" dedi.
  Katılımcılara ilk olarak Türkiye'nin 10 yıl önceki durumunu anımsatan Erkoç, iflasa giden bir ülkenin bu gün yeniden ayağa kalkarak geleceğe yürüdüğünü ifade etti. "O karanlık günlerde millet kahramanlarını ortaya çıkardı. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına sorumluluğu verdi. Biz de onur ve şerefle bu kadrolar içinde yer aldık" diyen Erkoç, şöyle konuştu:
  "Şimdi genç yaşta bu teşkilatta görev almanın ne kadar büyük bir karar olduğunun memnuniyetini yaşamaktayım. Milletimiz de bizim arkamızda durdu ve çok büyük tarihi hizmetlere imza attık. Bu millet 3 Kasım 2002 de bir Türk baharı yaşattı dünyaya. Hatırlayın o zamanki Türkiye, 500 milyon dolar için IMF'nin kapısında haftalarca beklemekteydi. IMF heyeti gelip memura ne kadar zam verileceğini tayin etmekte, Türkiye'nin ekonomisini, sosyal politikalarını belirlemekteydi. İlk işimiz IMF'yi kapı dışarı ettik. Bugünün parasıyla yaklaşık 50 milyar (katrilyon) borç ödedik. Şimdi onlar kapımızda beklemekte ve bizden 5 milyar dolar borç istemekte. Artık Türkiye istikrar temeline oturdu. Türkiye'yi faizciler sömürmekteydi. Milletimizin kanını emmekte ve ülkenin kaynakları faizcilere, tefecilere peşkeş çekilmekteydi. Çok şükür o günleri geride bıraktık. Tabi bundan rahatsız olanlar var. Türk milletinin yeniden özgüvenine sahip olmasından rahatsız olanlar var. Onlar biliyor ki bu millet geçmişte tarih yazdı, 21 milyon kilometre kare toprakta adaletle hükmetti. Hiçbir insanı köleleştirmedi altın devrini yaşattı o ülkelere. Bunu nasıl başarmıştık özgüvenle. Kendine güvenmişti ve dünyaya huzurlu yılları yaşatmıştı. Şimdi biz de dünyada adalet ve hukukun tesis edilmesi için hükümetimiz dört bir yanda mücadele etmekte. Birleşmiş Milletlerin salonlarında adalet için haykırmaktalar. Tabi bundan rahatsız olanlar var. Büyük Türkiye'den rahatsız olanlar var.

“BİR MEDENİYETİ HEP BERABER İNŞA EDİYORUZ”
  Konuşmasında geçmişte yapılan yatırımlar ve bugünü kıyaslayan Erkoç, Bolu ve Göksun tünellerini karşılaştırdı. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emekleri bulunan Erkoç, şöyle devam etti:
 "Bolu tünelini biliyorsunuz. 20 yılda zor açtılar. Kim açtı bir İtalyan firması açtı, ne kadara açtı, 3 katrilyona. Bakın biz geçen Göksun tünellerini gezdik. Bolu tünellerinden biraz kısa. Ora 3 katrilyona yapıldı, 20 yılda yapıldı. Ama burayı Türk mühendisleri yaptı ve 100 milyona bile mal olmadı. Ne kadar sürede yapıldı 1,5 yılda. İşte bu milletin öz güveni arkadaşlar. Bugün helikopter yapmaktayız. Tankımızı, topumuzu, tüfeğimizi yapıyoruz, uzaya uydular gönderiyoruz. Güçlü bir Türkiye var. 10 yıl önce 2023?e hedefler koymuştuk, şimdi 2071?e hedefler koyuyoruz. Daha dün insanlar yarınını görmüyordu ama şimdi 2071?e hedefler koyuyoruz. Bir medeniyeti hep beraber inşa ediyoruz. Türkiye'mizin her köşesini imar ediyoruz. Eğer bu ülkede yolsuzluk olsa, merkez bankasında 132 milyar dolar para olur mu?. Türkiye'nin her köşesine yaptığımız bu yatırımlar gerçekleşebilir mi?. Biz başbakanımıza Allah huzurunda şahidiz. Yetimin malını korudu, hizmete dönüştürdü. Türkiye ve Türk milleti yürüyüşüne devam edecek."

“BÜYÜKŞEHRE KARŞI ÇIKANLAR ŞİMDİ BU KANUNLA EN İYİ HİZMETİ SUNACAKLARINI SÖYLÜYOR”?

   Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasıyla birlikte çok önemli bir avantaj elde ettiğini ifade eden Erkoç, bu durumu en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi. Büyükşehir yasası çıktığı dönemde karşı çıkanların, bu gün göreve talip olmasını da eleştiren Erkoç, "Şehrimiz çok tarihi ve vakur bir şehir. Bundan sonra da aynı sorumlulukla hareket edeceğiz. Bize düşen de bu tarihi, kutsal şehirde yaşayan insanları en güzel ortamlarda yaşatmak. Bunun için mücadele ediyoruz. Hatırlayın biz geçmişte büyükşehir statüsüne kavuşamamıştık. 2000 yılında bir nüfus sayımı oldu. Büyükşehir olduk. Ancak o zamanki hükümetin bir bakanı bunu iptal etti. Sayın başbakanımız ise 2011 yılında bize büyükşehir müjdesi verdi. Ama büyükşehre karşı çıktılar. Mecliste kanun çıkacak karşı çıktılar. Anayasa mahkemesine gittiler, engellemeye çalıştılar ama olmadı. Şimdi 30 Mart?ta bu statüye kavuşuyoruz. Adeta şehrimize bir bakanlık kuruluyor. Bir genel sekreter, 3 yardımcısı 20 daire başkanı. Yani neredeyse bir bakanlığın büyüklüğünde yetki ve ekonomik güç oluşturacak. Maraş'ımızın beklediği bir tarih gerçekleşti. Bu şehirde yaşayan 1 milyon 63 bin insanın en iyi şekilde yaşaması için bu kanun gerekliydi. Ama bakıyoruz dün bu kanuna inanmayanlar bu gün en iyi şekilde yöneteceklerini söylüyorlar. Siz onlara gereken dersi yine sandıkta vereceksiniz. Biz ise milletimizin ve hükümetimizin desteğiyle dev projelerle buluşturacağız" diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZI TENEKE EVLERDEN KURTARACAĞIZ”

    Şehir içi ulaşım, kentsel dönüşüm ve turizm alanındaki projelerinden de kesitler sunan Erkoç, vatandaşları daha huzurlu ortamlarda yaşatmak için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini söyledi. Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilen Erkoç'un, projeleriyle ilgili sözlerinden satır başları ise şöyle:

  "Bizim yollarımız 40 yıl önce yapılmış, araç sayımız 10 kat artmış. Yani şehir içi ulaşım çok sıkıntılı. İnşallah yeni yollarla, battı çıktılarla bunu çok rahatlatacağız. Diğer yandan merkezde altın kıymetinde mahallelerimiz var. Arsası altın kıymetinde ama vatandaşlarımız teneke evlerde oturmakta. İnşallah Kahramanmaraş?ta kentsel dönüşümü çok hızlı bir şekilde başlatacağız. Şimdi Hacı Bayram Veli ve Gayberli de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ayırdığı bir bütçeyle 3 bin civarında evimizi istimlak ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmalara devam edeceğiz. Kentsel dönüşümü ve ulaşımı birlikte çözeceğiz.
  İlçelerle ulaşım problemimiz var ve çok uzak. İnşallah bunlarla ilgili de alternatif yol projelerimiz var. Bunları da en hızlı ve kısa sürede yapacağız. Raylı sistemle ilgili çalışma yapmıştı, yeni dönemde bunlara da ağırlık vereceğiz.
  Kahramanmaraş dünyanın en eski şehirlerinden bir tanesi. Ama bu zenginlikleri yerin altında. Yabancı ve yerli turistin buraya uğraması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Mesela Roma döneminden kalma mozaikler var. Hükümetimizle, bakanlığımızla beraber inşallah ortak projeler üreterek, bunları ayağa kaldıracağız. Osmanlı ve Selçuklu eserlerini ayağa kaldıracağız. Doğa turizmiyle ilgili de çalışacağız. Termal turizm kaynaklarını en iyi şekilde kullanacağız. Alt yapı işlerini biz yaparak önemli yatırımlar yapılmasını sağlayacağız.
  Yani hayal denen işleri gerçek yapacağız. Tabi ki bu tek başına büyükşehrin yapacağı iş değil. Hükümetle beraber, onun desteğiyle beraber yapacağız. Çünkü bizim ustamız Recep Tayyip Erdoğan, biz 12 yıldır onun talebesiyiz. Onun ne kadar büyük işlere imza attığını biliyoruz. Biz de onun yolunda ilerliyoruz. Rutin işleri hizmet diye önünüze getirmeyeceğiz. Ama hükümetin gücüyle ve güçlü kadromuzla Kahramanmaraş gıptayla izlenen il haline gelecek. Buna inanarak söylüyorum. İnşallah birçok kimsenin tasavvur etmediği işleri gerçeğe dönüştüreceğiz. Bir şehr'ül eminin manevi sorumluluğu içinde olacağız. Bu milletin her türlü derdiyle dertlenmek gerek. Bunun vebal ve sorumluluğu var. Sadece belediyenin kurumlarının yapacağı işlere değil, başta sağlık olmak üzere bu ilin paydaş kurumları ile omuz omuza vereceğiz. İnsanlarımızın en huzurlu, en mutlu şekilde yaşamasını sağlayacağız.
  5 yılda Kahramanmaraş'ın tüm çehresini değiştireceğiz. Bunun için içimizde enerjimiz var, ufkumuz var. Arkamızda hükümetimiz var. Tecrübe paylaşımımız var. Hep birlikte omuz omuza vererek başarmamak için hiçbir bahane yok"
  Toplantıyı organize eden BBP eski İl Başkanı Bekir Kılıç ise günün birlik olma günü olduğunu söyledi. Bu ülke üzerinde pembe hayaller kuranların, bu rüyalarını kabusa çevirmenin vaktinin geldiğini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

  "O yüzden bugün birlikteyiz, o yüzden Fatih Mehmet Erkoç'la birlikteyiz, o yüzden AK Parti'deyiz. Yüz yıllardır kendilerince bu ülkeyi karıştırmak için pembe hayaller kuranlar var. Ama bu millet onların pembe hayallerini 30 Mart'ta kabusa çevirecek. Bu sizlerin sayesinde olacak. Sizlerle birlikte daha önce nasıl mücadele ettiysek, nasıl kardeşlik hukuku içerisinde çalıştıysak, bundan sonra da sizleri desteklemek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Sizler de bizimle olmaya var mısınız?. Başbakanımız son günlerde bu süreci istiklal mücadelesi olarak değerlendiriyor. O yüzden birlik zamanı diyoruz, büyük Türk milleti sayesinde olacak. İnşallah bu yolda hep beraber yürüyelim. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde de yeni bir vizyonla, yeni bir ekiple gelen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Fatih Mehmet Erkoç'un başarısı için uğraşalım. Onun başarısı bu salondakilerin başarısı. Onun başarısı, Kahramanmaraş'ın en ücra köşesindeki vatandaşımızın başarısı. O yüzden birlik ve beraberlik günü. 30 Mart'ta sandıktan Fatih başkanımın en yüksek oy oranıyla çıkması için mücadele etme zamanı. İnşallah hem Türkiye'de belki de dünyada örnek alınan projeleri göreceksiniz. Bunu 5 yılın sonunda hep birlikte göreceğiz. Biz inanmadığımız bir yola çıkmayız. Biz de bu ekibin, Maraş'a çok güzel ve çok farklı hizmetler yapacağına ve insanlar arasında en ufak bir ayrım göstermeksizin mücadele göstereceğine sonuna kadar inanıyorum."
  Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden toplantı, soru cevap bölümüyle son buldu.
    HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER