DOKTORLUĞA İLK ADIMI ATTILAR

KSÜ TIP FAKÜLTESİ 13. DÖNEM ÖĞRENCİLERİ DOKTORLUĞA İLK ADIMLARINI ATTI

DOKTORLUĞA İLK ADIMI ATTILAR

 KSÜ TIP FAKÜLTESİ 13. DÖNEM ÖĞRENCİLERİ DOKTORLUĞA İLK ADIMLARINI ATTI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi 13. Dönem mezunu 41 öğrenci Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle “Hipokrat Yemini” ederek doktorluk mesleğine adım attılar.

Tıp Fakültesi’nin 6 yıllık eğitimin tamamını KSÜ bünyesinde tamamlayan ilk mezunları olan 13. Dönem öğrencilerinin yemin ve mezuniyet töreni açılış konuşmasını aynı zamanda Temel Tıp Bölümü’nün kurulmasını aşamasında büyük emek veren akademisyenlerden biri olan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. KSÜ’de ki kariyerinin ilk yılında eğitime başlayan 13. Dönem öğrencileri mezun etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Deveci, doktorluk mesleğine ilk adımlarını atan 13 dönem mezunlarına iş ve meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Kendi yaşamından örnekler vererek meslek hayatında karşılaşılan zorluklara ilişkin anekdotlar paylaşan Rektör Deveci genç doktorlara, “Sizlere son olarak birkaç öğütte bulunmak istiyorum. Size gelen evrakları okumadan imzalamayın. Vatandaşı kapıda bekletmeyin. Önemli konularda acele etmeyin, biraz düşünün. Ayaklarınız yere basmadan medyatik olmayın” tavsiyelerinde bulundu. Rektör Deveci, “Yolunuz ve bahtınız açık olsun, Allah’a emanet olun” diyerek konuşmasını tamamladı.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert de genç doktorları tebrik ederek meslek yaşamlarında başarılar diledi. “Hiçte kolay olmayan bir süreç sonrasında mezun olan sevgili genç hekimler, bu günü bir bitiş olduğu kadar yeni bir başlangıç olarak kabul edin. Başlayacağınız yeni yolda asla yalnız yürümeyeceksiniz. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” diyen Dekan Mert, “Sevgili gençler birazdan edeceğiniz Hipokrat yemini, sizlerin insanlık ile aranızda yapacağınız bir sözleşmedir. Hipokrat şöyle der, ‘Tıp bir sanattır. Hem de ondan insanlık sevgisinin kopamadığı çok zor bir sanat’ insan sevgisi olmadan yapılamayacak bu sanatın icracısı olarak Hipokrat Andı’nı içerken vereceğiniz sözlerinizi hiçbir zaman unutmayın” diye konuştu.


Tıp Fakültesi 13. Dönem mezunları adına dönem birincisi Dr. Semra Coşkun konuşma yaparken, açılış konuşmalarının ardından öğrenciler Hipokrat Yemini ederek hekimlik mesleğine adım attılar.




13. Dönem mezunlarına mezuniyet belgesi, ödül ve dönem yüzükleri protokol üyeleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilirken, dönem birincisi Dr. Semra Coşkun’un ödül ve dönem yüzüğünü Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci verdi. Dönem ikincisi Duran Tavut’a dönem yüzüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar takarken, dönem üçüncüsü Dr. Neslihan Özdoğan’ın dönem yüzüğünü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert taktı.

KSÜ Tıp Fakültesi 13. Dönem Yemin ve Mezuniyet Töreni öğrencilerin kep atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından verilen kokteylle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER