DOĞAKA'DAN TEKNİK DESTEK YAPILACAK

DESTEK ALMAK İÇİN KİMLER BAŞVURUDA BULUNACAK?

DOĞAKA'DAN TEKNİK DESTEK YAPILACAK

 

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 2015 Yılı Teknik Destek Programı başvurularının Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos, Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık olmak üzere ikişer aylık dönemlerde Kalkınma Ajanları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacağını bildirdi.
DOĞAKA'dan yapılan açıklamada, programın amacının, TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarının çözümüne yönelik geçici süreli uzman görevlendirilmesi veya danışmanlık hizmeti verilmesi suretiyle bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması olduğu belirtildi.
DOĞAKA, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek; 14 iş gününü ve 15 bin TL'i aşmayan eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, uluslararası ilişkiler kurma ve lobi faaliyetlerine teknik destek sağlayacak. Teknik destek programı kapsamında sadece görevlendirilen uzman eğitim ücreti, konaklama ve seyahat masrafları karşılanabilecek.. Başvuru sahibi başvuru konusu faaliyetin gerçekleştirilmesi için eğitim yeri, materyali ve ikram giderlerini karşılayacak. 2015 yılı Teknik Destek Programı için toplam 300 bin TL bütçe tahsis edildi.
KİMLER BAŞVURUDA BULUNACAK?
Teknik Destek programına kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kooperatifler ve üst kurulları, küçük sanayi siteleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri yönetimleri ve bu kurumların en az yüzde 50'sine sahip oldukları işletmeler başvuruda bulunacaklar.
2015 yılı Teknik Destek Programı yürütücüsü DOĞAKA'nın, Düzey 2 TR63 bölgesinde (Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye) başvuruların alınması, değerlendirilmesi, başarılı projelerin ilanı, sözleşme imzalanması ve programın izlenmesi, denetlenmesi ve değerlendirilmesinden sorumlu olduğu belirtilerek, her dönem için son başvuru tarihleri farklı olup, 2015 yılı son dönem başvuru bitiş tarihi 31 Aralık 2015 saat 17 olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER