DOĞAKA, KAHRAMANMARAŞ'TAN 9 TURİZM PROJESİNİ DESTEKLEYECEK

TURİZM ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİNİ SAĞLANACAK

DOĞAKA, KAHRAMANMARAŞ'TAN 9 TURİZM PROJESİNİ DESTEKLEYECEK

 Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Turizm Mali Destek Programları kapsamında Kahramanmaraş'tan 9 projeyi destekleme kararı aldı.

DOĞAKA'dan alınan bilgiye göre; 2014-2023 Bölge Planı kapsamında temel gelişme eksenleri arasında gösterilen Turizm sektörünün desteklenmesi amacı ile 2015 yılı mali destek programlarının turizm sektörüne yönelik hazırlanması doğrultusunda karar alındı ve bu doğrultuda kamu ve özel sektöre yönelik iki program hazırlandı.
DOĞAKA tarafından 26 Ocak 2015 tarihinde ilan edilen Turizm Mali Destek Programları değerlendirme süreci tamamlandı. 23 Haziran 2015 tarihinde yapılan DOĞAKA'nın 65. Yönetim Kurulu Toplantısında başarılı projeler onaylanarak önceki gün DOĞAKA'nın web sitesinde ilan edildi. Kamu kurumlarına yönelik olarak çıkılan TZKAMU Programı kapsamında; Hatay ilinden 14, Kahramanmaraş ilinden 6 ve Osmaniye ilinden de 5 olmak üzere, toplam 25 başvuru başarılı bulunurken KOBİ'lere yönelik çıkılmış olan TZKOBİ kapsamında; Hatay ilinden 4, Kahramanmaraş ilinden 3 olmak üzere, toplam 7 başvuru başarılı bulundu. Programlar kapsamında başarılı tüm projeler desteklendiği için yedek başarılı proje bulunmuyor.
Bölgenin turizm potansiyelinin öne çıkarılması ve var olan kültürel değerlerimizin desteklenmesi amacı ile hazırlanan programın hedefi turizm yatırımlarını desteklemek ve turizm altyapısının geliştirilmesini sağlanacak. Söz konusu hedef doğrultusunda KAMU projelerine 11 milyon 901 bin 985 TL ve KOBİ projelerine 1 milyon 440 bin 857,58 TL kaynak ayrıldığı ve finansman destekleriyle birlikte bölgede 23 milyon 734 bin 384,38 TL'lik kaynağın harekete geçirileceği belirtildi.
TZKAMU kapsamında Afşin Belediyesi'nin 'Eshab-ı Kehf canlanıyor', Göksun Belediyesi'nin 'Göksun Doğa Turizm Merkezi', Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kahramanmaraş Kent Ve Panorama Müzesi', Andırın Belediyesi'nin 'Kültür Ve Turizm Geçidimiz Çınar Geçidi', Afşin Kaymakamlığının 'Tarihle Kültürün Buluştuğu Şehir' ve Dulkadiroğlu Belediyesi'nin 'Kahramanmaraş Tematik Mutfak Müzesi İle Kültürel Mirasımız Olan Zahire Geleneğinin Yaşatılması' projelerine destek sağlanacak.
TZKOBİ kapsamında ise Kahramanmaraş'tan Balcılar Petrol Ürünl. Turizm Taş. İnş. Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.'nin Onikişubat ilçesinde yapacağı 'Kaplıca Turizminde Yeni Bir Nefes', Pay Yapı Gayrimenkul İnş. Danş. A.Ş.'nin Elbistan ilçesinde yapacağı 'Elbistan Da Çevreye Duyarlı Konsepti İle 4 Yıldızlı Otel Hizmet Kalitesinin, Çeşitliliğinin Ve Marka Değerinin Artırılması' ve Pamuk Turizm Taş.İnş Gıda Tem. Hiz. Elek. Elekt. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin Onikişubat ilçesinde yapacağı 'Büyük Maraş Otelini Geliştirme Ve Hizmet Çeşitliliğini Artırma Projesi' çalışmaları destek alacak.  (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER