BÖLGE GAZETECİLERİ, BAŞKENT'TE BULUŞTU

"SURİYE VE İNSANİ DİPLOMASİ" TEMALI 26. YEREL MEDYA BULUŞMASI YAPILDI

BÖLGE GAZETECİLERİ, BAŞKENT'TE BULUŞTU

 Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Suriye ve İnsani Diplomasi" temalı 26. Yerel Medya Buluşması, önceki gün Ankara'da gerçekleştirildi. Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illerinden 17 yerel medya mensubunun katıldığı 26. Yerel Medya Buluşması'nın ilk durağı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü oldu. Yerel medya mensupları ile bir araya gelen Genel Müdürü Dr. Cemalettin Haşimi kamu diplomasisi açısından da önemli alanlardan olan yerel medyanın, demokrasinin garantisi olduğunu ve halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında büyük bir  rol üstlendiğini söyledi.

26. Yerel Medya Buluşması heyeti, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ziyaretinin ardından Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'nı ziyaret etti. AFAD'ın Türkiye'de misafir edilen Suriyelilere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan yerel basın heyeti daha sonra Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak ve diğer yetkililerden Türkiye'ye Suriye'den gerçekleşen göç hareketleri ile ilgili bilgi aldı. 
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün ardından Türk Kızılayı'nı ziyaret eden yerel basın heyetine Uluslararası Programlar Yetkilisi Serkan Yılmazkurt tarafından Kızılay'ın Suriyelilere yönelik insani yardım faaliyetleri anlatıldı. 26. Yerel Medya Buluşması kapsamında son olarak Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Dış Politika Araştırmaları Direktörü Ufuk Ulutaş ile bir araya gelen heyet Türkiye'nin Suriye politikası hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Suriye ve İnsani Diplomasi" temalı 26. Yerel Medya Buluşması'na Kahramanmaraş'tan gazetemiz Sorumlu Müdürü ve Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Akif Arslan, Kahramanmaraş Manşet Gazetesi Sorumlu Müdürü Mesut Tuğrul, Elbistan Kaynarca Gazetesi Yönetmeni Himmet Göçer de katıldı.  (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER