DİNLE BAK FERİDUN BAŞKAN

Söyleyeyim hemen Feridun başkanın kim olduğunu. Biliyorum çünkü Kahramanmaraş’ta onu ne iş adamı, ne esnaf, ne tüccar tanır. Bu şehre geldiği gün Feridun Başkan’ı tanıtmadılar.

DİNLE BAK FERİDUN BAŞKAN
Sebebi açık. Bal tutan parmakları baldan çekilir diye.

 

Bu şehirde bir avucu doldurmayacak kadar insanın, diyalog içinde olduğu Feridon Kolat 4,5 milyonluk borçla Karamanmaraşspor’u satın alan kulüp başkanımız.

 

Geçen hafta yazmıştım KMS mevcut yönetiminin suçları ‘Kulübe karşılıksız para vermek’ günahları ise günahları ise ‘yüreklerindeki Kahramanmaraş spor sevgisi' olan genç iş adamlarının hesaplarına ihtiyatı tedbir kararı koydurmak isteğinin adaletten döndüğünü.

Bugün de başka açıdan baktım. Allah aşkına Feridun Başkan, sen böyle davranırsan, şehrin, iş adamları, bu kulübe nasıl bakar, nasıl bu yönetime destek olur? Kaldı ki sen o mahkemeye verip hesaplarına tedbir kararı koydurmak istediğin yöneticilerin eminim yüzde 90’ını tanımıyorsun. Onların siz yokken bu kulübe nasıl fedakarlıklar yaptıklarını bilmediğin gibi keşke bir araştırma yapsaydın.

 

Söyle şimdi bana Feridun Başkan, bu şehrin milyorlarcalira borçlu olan takimini alıyorsun ki Allah sana yardım etsin, ama bu şehirde kimseyi tanımıyorsun. Allah aşkına şimdi çıkıp ‘Ben şehir buna sahip çıkmıyor. Kimse bana ziyarete bile gelmedi’ diyerek bu şehrin insanlarından nasıl maddi ve manevi destek beklersin?

Oysa sayın başkan daha düne kadar bu takımın başkanı olurken şimdi bu takımda maaşlı personel olduğu söylenen Sayın Doğan Tehçi beyle bu takıma hiçbir karşılık beklemeden hizmet etmiş, alnına kara leke yememiş insanları ziyaret edip, onlarla tanışıp, hiç olmazsa manevi desteklerini istemen bu kulübe nasıl, niçin satın aldığını en çıplaklığı ile anlatmanız gerekmez miydi?

 

Onca borca rağmen aldığın kulübe rağmen şimdi abartılmış faturalar, ellerinde eski alacaklarla kapına dayanan insanların kimler olduğunu çıkıp kamuoyuna anlatman gerekmez mi?

 

Kaç iş adamını, eski yöneticiyi ziyaret ettin başkan? O hesaplarına tedbir koydurmak istediğin kaç sanayicinin bir acı kahvesini içip tanıştın başkan? Bu şehirde, o senin çevrendeki bazılarının bu şehirdeki itibar ve güvenceliklerinin ne kadar olduğunu keşke bilerek alsaydın başkan

 

Ne yapmalısın biliyor musun Feridun Başkan?

 

Bu şehrin sanayicisini, bu takımda yöneticilik yapmış ama kamuoyu vicdanında alına leke sürdürmemiş insanları bir an önce yanına almalısın.

 

‘Biz Maraş Spor lafını bile duymak istemiyoruz’ diyecek kadar nefret eder hale getirilmiş insanları yeniden kazanmalı, maddi manevi desteklerini almalısın ama bunu tez yapmalısın Feridun Başkan.

 

Ben sana bir şey diyeyim mi başkan, sen biraz yanlış yönlendiriliyorsun gibi geliyor bana.

Gel sen bu şehirde şöyle birkaç gün kal ve şöyle bir tur at. Çevreyi bir tanı kimin ne lahana turşusu olduğunu anlarsın.

 

(20 Ocak 2012 Sabah Gazetesi Güney ekinden alınmıştır. Sırrıberk Arslan’nın köşesidir)  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER