banner651

ÖNAL;''GÜÇLÜ VE MİLLETİN İRADESİNİ DEVLETE YANSITAN BİR SİYASET KURUMU VAR''

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) sosyal tesislerinde düzenlenen AK Parti Afşin İlçe Teşkilatının olağan kongresinde, siyaset kurumunun, sorun çözme kurumu olduğunu söyledi

ÖNAL;''GÜÇLÜ VE MİLLETİN İRADESİNİ DEVLETE YANSITAN BİR SİYASET KURUMU VAR''
Ünal, ''Eğer siz de hakkıyla siyaset yapsanız, siz de size oy veren insanların iradesini bu Meclise taşısanız, siz de kendi siyasi iradenizi kullansanız, millet rahat edecek'' dedi. 


Milletin, iradesini siyasetçiler aracılığıyla siyaset kurumuna yansıtması, siyaset kurumunun da o milletin temsilcisi olarak milletin sorunlarını çözmesi gerektiğini ifade eden Ünal, şöyle konuştu: ''Ama yıllarca bu ülkede siyaset kurumu, hep vesayet altında olduğu için maalesef cılız, zayıf ve sorun çözmekten uzak oldu. Bizim dönemimizde bütün bu sorunlardan kurtuldu. Şimdi sorun çözen, güçlü ve milletin iradesini devlete yansıtan bir siyaset kurumu var. Bu güçlü siyaset kurumunu maalesef bazı muhalefette siyaset yapan arkadaşlarımız 'sivil dikta' olarak tanımlıyorlar. Ben de onlara diyorum ki, sorun bizim çok güçlü olmamızdan kaynaklanmıyor, sorun sizin çok zayıf kalmanızdan kaynaklanıyor. Eğer siz de hakkı ile siyaset yapsanız, siz de size oy veren insanların iradesini bu Meclise taşısanız, siz de kendi siyasi iradenizi kullansanız millet rahat edecek. 



Recep Tayip Erdoğan ve arkadaşları 18-20 saat çalışırken ve bizler gecemizi gündüzümüze katarken birileri kendi nefsinin ve hevesinin hesabını yapıyorsa, kendi akrabasını, kendi arkadaşını korumaya kollamaya çalışıyorsa ona yazıklar olsun. Çünkü bizim tek bir idealimiz var; bu milleti yeniden ayağa kaldırmak. Ahmet'i, Mehmet'i ayağa kaldırmak değil. Tarih de bu sorumluluğu da işte burada bulunanların omuzlarına yüklemiştir.'' 
Ünal, Afşin'i hep beraber ayağa kaldıracakların kongredeki kişiler olduğunu belirtti. ''Çünkü kul, bu dünya ile imtihan olur ve Allah bütün bunları nasip eder ve nasip ettikleri üzerinden de kulunu hesaba çeker'' diyen Ünal, siyasete de böyle baktıklarını ifade etti.

Mahir Ünal, 9 yıldan beri ayakları sürçmeden, tökezlemeden yürüdüklerini bunun sebebinin de niyetlerinin ''salih'' olması olduğunu belirterek, ''Bir gün milletin teveccühü AK Parti üzerinden çekilirse bilin ki bunu sebebi bizim niyetimizle alakalı bozukluklar ve noksanlıklardır. Onun için ilçe başkanlığı veya ilçe yönetimine girmek çok matah bir şey değildir. Ateşten bir gömlek giymektir'' diye konuştu. 




AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise inanç sahibi insanlar olduklarına değinerek, ''Hayat dediğimiz şey bir zaman içerisinde muhakkak biter. Bu zamanı hesap ettiğimiz zaman hayatın bir sonu vardır ama dünyada bir eser bırakmak hepimizin hayalidir. Dünyada bir eserimiz olacak ve o eserlerin halka ve bizlere faydaları olacak. İşte biz bu amaç ve duygularla yola çıktık ve devam ediyoruz. Bizler bu topluma en güzel hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk'' dedi. 
Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde Fevzi Kaynak, AK Parti Afşin İlçe Başkanlığına getirildi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER