"DEMOKRASİ BEKÇİLİĞİNE" DEVAM

"DEMOKRASİ BEKÇİLİĞİNE" DEVAM

 

"DEMOKRASİ BEKÇİLİĞİNE" DEVAM 

Kahramanmaraş
'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar "demokrasi bekçiliğine" devam ediyor.



AK Parti İl Başkanı 
Ahmet Özdemir, kent meydanında tutulan demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da mermiyi yarıp topa, tüfeğe karşı giden kahramanları gördüklerini söyledi.




Kahramanların o topları, o tüfekleri, o koca devasa ağızlarıyla bir anda yutuverdiğini vurgulayan Özdemir, "Allah onların kalplerine öyle cesaret vermişti o darbeciler onları görünce nasıl bir dev gördülerse arkalarına bakmadan kaçtılar. En son 
sabahgördüklerimizde darbecilerin ayaklarında bir donları kalmıştı." dedi.



O akşam koltuk değneği ve tekerlekli sandalyesiyle giden engellilerin de bulunduğuna dikkati çeken Özdemir, şöyle devam etti: 



"Hani o uçaklar gürültüyle geçip şehrin üzerine dalıyordu ya bu kardeşlerim o zaman dev olmuşlardı. O uçaklar iki kere daldı bir daha dalamadı ondan sonra. Allah onların kalplerine öyle bir cesaret öyle bir güç vermişti ki o namussuzlar da bu kardeşlerimin kanatlarından korktular. Bir daha arkalarına bakmadan kaçtılar. Kimi soluğu
Yunanistan'da aldı kimi bilmem nerede saklanıyor şimdi. Kanalizasyonlarda logarlarda saklanıyorlar. Bu kardeşlerimden korktular. Siz ne büyük bir milletmişsiniz bütün dünya sizi konuşmaya başladı."





"Allah onun evine ateş düşürdü"



FETÖ örgütünün elebaşının yaptığı bedduaları aktaran Özdemir, "Bu alçak 
Fetullah Gülen'in bedduası vardı. 'Kim paralelciyse Allah onun belasını versin, Allah onun evine ateş düşürsün' diyordu. Allah onun belasını verdi Allah onun evine ateş düşürdü." dedi.



Darbeci komutanlardan Akın Öztürk'ün diş hekimine "Ayın 15'inden sonra televizyonlarda çok görüneceğim. Dişimi ayın 15'ine kadar yap" dediğini hatırlatan Özdemir, o gün 
sabaho kulağı yaralı komutan bozuntusunun gerçekten ayın 15'inden sonra çok görüldüğünü ancak kendinin tahmin ettiği gibi görülmediğini çünkü Allah'ın adaletinin olduğunu söyledi.



Ayın 15'inden sonra Allah'ın onları yerle yeksan ettiğini vurgulayan Özdemir, "Bu milleti de kahraman etti, kardeş etti. Hepinizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.



"Biz de şehit olabilir miyiz"



Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan hava saldırısında şehit olan 
polis memuru Niyazi Ergüven'in ağabeyi Mehmet Ergüven ise kardeşinin her zaman ailesine "biz de şehit olabilir miyiz" diye söylediğini aktardı.



Allah'ın kardeşine bu şehitliği nasip ettiğini belirten Ergüven, "Biz burada hazır bekliyoruz. Gördüğüm kadarıyla bu kadar insan da şehit olmayı bekliyor. Hepimiz şehit olmaya hazırız." diye konuştu.



Şehitlerin yüce bir makama eriştiğini vurgulayan Ergüven, bu şehitlerin de kanını yerde koymayacaklarını söyledi.



Darbe girişiminde şehit olanlardan kalan mirasını dile getiren Ergüven, "Onlara bu dünyayı dar etmemiz gerekiyor. Bu bize onlardan kalan bir miras. Bunu hepimizin yapması gerekiyor. Hepimiz mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz. Ben ve ailem kardeşim için fazla üzülmüyor. Çünkü o şehit oldu. İnşallah peygamberimizin komşusu olur. Bunun için her zaman dua ediyorum." diye konuştu.



Demokrasi nöbetinde, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı 
Celalettin GüvençAK PartiKahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğluİlker Çitil ile İmran Kılıç,Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç, Onikişubat Belediye BaşkanıHanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OkayAK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların bekleyişi sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 23:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER