ÇINARLI CAMİ’NDE RESTORASYON

ESNAF, CAMİ İÇERİSİNE BİR BAYAN MESCİDİ YAPILMASINI İSTEDİ

ÇINARLI  CAMİ’NDE RESTORASYON

 Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Uzunoluk Bektutiye Çınarlı  Cami'nde başlatılan restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. 

Cami içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, caminin çevre düzenlenmesi ise sürüyor. 
Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Savaşında ilk kurşunu atan ve Şehrin kurtulmasında büyük rol oynayan Sütçü İmam'ın kabrinin bulunması ile de ayrı bir öneme  sahip olan  Uzunoluk Bektutiye Çınarlı Camii turistlerinde adeta uğrak yeri olması ile de dikkatleri çekiyor. 
Fevzipaşa Mahallesinin ve Uzunoluk  Caddesinin en eski esnaflarından olan Kadir Bayraktar'da Cami Restorasyonunu yakından takip eden isimlerden biri olarak göze çarpıyor. 
Restorasyon çalışmaları ile görüşlerini aldığımız Bayraktar, Çınarlı Cami ANAP döneminde Develt Bakanlığı yapan ilimiz milletvekili Ali Doğan tarafından restorasyonu yapılmıştı. O tarihten bu yana camimizde hiçbir çalışma yapılmamıştı, şimdi ise yeni bir restorasyon yapılıyor. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fakat restorasyon çalışmaları sırasında biz esnaf olarak bazı eksiklerin giderilmediğini gördük. Camimizin içerisinde bulunan çok eski bir çınar ağacı var bu çınar ağacının dalları cami minaresine ve cami çatısına büyük zarar vermekte, bu ağaç dallarının caminin çatısına  zarar vermeden kesilmesini istiyoruz.   Bu konuda Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçtik durumu izah ettik, oradan yetkililer geldi, baktılar incelediler, Ağaç dallarının kesilmesi için Belediye'ye yazı yazdıklarını söylediler, şu ana kadar Belediye yetkililerinden hiç biri gelmedi. Buradan bu yetkililere sesleniyorum. Bu ağaç dalları kesilmezse ileriki zamanlarda caminin çatısı uçabilir buna meydan verilmemesini istiyoruz. Ayrıca,  Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunda ilk kurşunu atan Sütçü İmam'ın türbesinin de burada olması şehrimize gelen turistlerin ilgisini çekiyor ve buraya ziyaretlere geliyor. Buraya gelen yerli bayan turistlerimiz namaz kılmakta zorluk çekiyorlar. Cami içerisinde bir yere  bayan   mescidi yapılmasını istiyoruz. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.  Haber: Arzu SEVİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER