AKGEMCİ, HİZMET ETMEK İSTİYORUM

AKGEMCİ, HİZMET ETMEK İSTİYORUM

AKGEMCİ, HİZMET ETMEK İSTİYORUM

AKGEMCİ, İNANMADAN, KARARLI OLMADAN HİÇ BİR ZORLUĞUN  ÜSTESİNDEN GELİNEMEZ



MHP  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Prof. Dr. Tahir Akgemci, basın mensupları ile bir araya geldi.

MHP tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı ilan edilen Prof. Dr. Tahir Akgemci, Başarmak için inanmadan kararlı olmadan hiç bir zorluğun  üstesinden gelinemeyeceğini söyledi. 
Akgemci, "Başarı için birinci altın kural aramızdaki birlik ruhunu korumak ve mutlaka da inanmaktır. İnanmadan, kararlı olmadan hiçbir zorluğun aşılması mümkün değildir. Başarı için ikinci altın kural, bıkmadan, yılgınlığa düşmeden, tereddüte kapılmadan milletimizin her ferdiyle gönül bağları kurmak, onları dinlemek ve ikna etmektir" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 30 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimi için Kahramanmaraş'ta büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilen Prof. Dr. Tahir Akgemci basın mensupları ile bir araya geldi.
Akgemci, "Belediyeler, en son çıkan Büyükşehir Yasası ile çok daha büyük önem kazanmıştır. Yasa ile Kahramanmaraş ile birlikte 30 ile büyükşehir statüsü kazandırılmış oldu. Bu 30 ilde Türkiye'nin yaklaşık yüzde 80'i yaşamaktadır. Kahramanmaraş'ta 1 milyon nüfusu ile büyükşehir olmuştur. Kahramanmaraş'ta 600 bin seçmen oy kullanacaktır, büyükşehir için. 30 Mart'ta tüm il genelinde seçmenler, köylerde ve ilçelerde büyükşehir başkanı için oy kullanacaklar. Bu, bu şekliyle ilk kez uygulanacaktır ve çok önemli bir gelişmedir."
"Bu büyükşehir yasası ile birlikte belediyelerin uhdesindeki görevler, yetkiler, organlar tamamen değişmiştir. Çok iyi bir elde bu yetkiler, çok iyi sonuçlar doğurur. İlk defa uygulanacağı için de bazı şüpheleri beraberinde getirmektedir. Biz istiyoruz ki, bu yasayla bunun çok iyi ellerde olması gerekir. Art niyetli kişilerin eline bu yetkiler geçebilir. İkincisi de bireysel anlamda bir yönetim anlayışı hakim olabilir. Biz bu endişelerimizi dile getirdik."
"Ben 30 yılı aşkın öğretim görevlisi olarak ve bu hizmetin 20 yılı da idari yönetici olarak görevlerimi layıkı ile yaptım. Ben Kahramanmaraş'ın evladıyım. Bu yöreye, bu memlekete, bu insanlara bir borcum olduğunu düşünüyorum. Bu borcumu ödemek için de bu memlekete, bu insanlara hizmet etmek istiyorum. Bunun için buradayım."
"İnsan ve şehir çok önemlidir. İnsanlar yaşadıkları şehirlerle anılırlar. Biz istiyoruz ki, her kim burada yaşıyorsa anılarıyla, geçmişleriyle, çocukluklarıyla burayla anılırlar. Aldıkları belediye hizmetleri ile insan ve şehir önemlidir. Biz bunlara yön vermek istiyoruz. Biz bunlara birlikte yön vermek istiyoruz. Bu şehri birlikte yönetmek istiyoruz. Büyükşehir yasası bir çok yeniliklerle beraber bir çok değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Değişiklikler burada yaşayan insanlara yansıyacaktır."
MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Kahramanmaraş'ı geleceğin Türkiye'sinde en büyük şehir yapmak için çalışacaklarını da söyledi. HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER