83 YILLIK TARİHİ BİNA, KENT MÜZESİ OLUYOR

ÇALIŞMALAR START ALDI

83 YILLIK TARİHİ BİNA, KENT MÜZESİ OLUYOR

 Elbistan ilçesinde 1932'de yapılan, hükümet konağı ve polisevi olarak kullanılan binanın, Kent Müzesi'ne dönüştürülme çalışmalarına başlandı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, proje sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, proje ihalesi yapılacak bina için ilgili firmaya yer teslimi yapıldığını, Polisevi binasının tahliye işlemlerine de önümüzdeki günlerde başlanacağını belirtti.
Proje tamamlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte bu yerin Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi noktasında çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacaklarını dile getiren Akkoyun, "Kent müzesi, bölgenin prestijli projelerinden biri olacaktır. Elbistanımızın gurur duyacağı, bölgenin prestijli projelerinden biri olacaktır. Bu tarihi yapının amacına, tarihi kimliğine ve kişiliğine uygun olarak kullanılması noktasında vatandaşların da desteği oldu. Bu süreçte bizlere büyük desteği olan AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Mahir Ünal'a, Kahramanmaraş Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Kaymakam Akkoyun ile tarih araştırmacısı Adnan Güllü ve beraberindekiler, binada inceleme yaptı. Elbistan Kent Müzesi'nin proje çalışmasının 3 aylık süre içerisinde tamamlanması planlanıyor. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER