ABDULHAMİT HAN CAMİSİ RAMAZANI KARŞILADI

SURİYELİ SIĞINMACILAR İÇİN "KARDEŞLİK SOFRASI" KURULACAK

ABDULHAMİT HAN CAMİSİ RAMAZANI KARŞILADI

 Adana'daki Sabancı ve Ankara'daki Kocatepe'den sonra "Türkiye'nin 3'üncü büyüğü" olma özelliğini taşıyan Kahramanmaraş'taki Abdulhamit Han Camisi'nde Suriyeli sığınmacılar için "kardeşlik sofrası" kurulacak

Kahramanmaraş'taki Abdulhamit Han Camisi'nde "Onbir ayın sultanı" ramazan farklı yaşanıyor.
İnşaatı 18 yıl süren cami, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81'er metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla, Adana'daki Sabancı ile Ankara'daki Kocatepe'den sonra Türkiye'nin 3'üncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor. 
Hayırseverlerin yardımlarıyla tamamlanan ve inşaatında 500 ustanın çalıştığı caminin iç mekanına işlenen hat sanatı ise görenleri adeta büyülüyor. Külliye şeklinde inşa edilen ibadethane, kendine özgü tasarımıyla da dikkati çekiyor. Camide günler öncesinden başlanan ramazan hazırlıkları da tamamlanırken, mimarisi ve büyüklüğü nedeniyle özel günlerde düzenlenen programlarla manevi iklim coşkulu şekilde teneffüs ediliyor.
Halılarından mahyalarına, iç ve dış temizliğinden çevre düzenlemesine kadar birçok alanda yapılan çalışmalarla ramazan hazırlıkları tamamlanan camide bugün kılınacak ilk teravihle "Onbir ayın sultanı" karşılanacak.
CAMİ İMAMI NE DİYOR?
Abdulhamit Han Camisi imam hatibi Ömer Faruk Şirikçi, ramazanın müminler için çok önemli bir ibadet mevsimi olduğunu ve her sene büyük bir coşkuyla karşılandığını söyledi. Camideki hazırlıkları bitirdiklerini dile getiren Şirikçi, çalışmalara gencinden yaşlısına herkesin destek verdiğini belirtti.
Ramazan için yoğun bir program hazırladıklarını ifade eden Ömer Faruk Şirikçi, "Öğle namazından ve sahurdan sonra mukabele olacak. Hanımlar için de ayrı programlarımız var. Bunun yanında teravih öncesi sohbet ve vaaz verilecek" diye konuştu. 
Şirikçi, kentte yaşayan Suriyeliler için cami avlusuna "kardeşlik sofrası" kurulacağını kaydetti. Ramazanın bereketinin sofralara yansıyacağına inandığını vurgulayan Ömer Faruk Şirikçi, "Kahramanmaraş halkı, evinden getirdiği iftarlıkları sığınmacılarla paylaşacak. Ramazan boyunca Suriyeli kardeşlerimiz için 5 iftar yapmayı planlıyoruz. Bu sene engelli ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi de bu işin içine katıyoruz. Böylece herkes bu sofranın manevi ortamından istifade edecek" ifadelerini kullandı. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER