"100 YILLIK DESTAN" FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

SERGİ VATANDAŞLAR TARAFINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Araştırmacı-Yazar Kenan Tozak'ın ortaklaşa düzenlediği "Çanakkale Destanı" konulu fotoğraf sergisi, Piazza Alışveriş Merkezinde açıldı. 100'den fazla fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına KSÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar ve Prof. Dr. İsmail Bakan, Genel Sekreter Ö. Rüştü Ertuğrul, Piazza AVM müdürü Serbülent Tekinşen ile akademik ve idari personelimiz katıldı. 

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, Çanakkale ruhunu hatırlatmak için sergilenen fotoğrafların gerçek hatıralardan oluştuğunu belirterek "Üniversitemiz tarafından düzenlenen serginin, ülkemizi sevmede, anlamada ve ülkemize sunacağımız faaliyetlerde yol gösterici olması umuduyla hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
3-5 Nisan tarihlerinde açık olan sergiyi çok sayıda ziyaretçi gezerek Çanakkale savaşları hakkında bilgi edindi. Kenan Tozak tarafından uzun süren araştırmalar sonucu derlenen ve kronolojik sırayla sergilenen fotoğrafların yanı sıra sergide fotoğrafların nerede, hangi koşullarda çekildiğine dair bilgiler de yer aldı. Bu sayede sergiyi gezenler fotoğraflardaki ayrıntıları da öğrenme fırsatı buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER